Rize - Artvin Havalimanı ve Ayder arası kaç km?

Rize - Artvin Havalimanı ve Ayder arası kaç km?

  • 1
  • 0

Türkiye’de en çok bilinen yayla olan Ayder Yaylası, doğal güzelliğiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Peki Rize-Artvin Havalimanı ve Ayder arası mesafe kaç km?

Rize-Artvin Havalimanı ve Ayder Yaylası arası mesafe 46 km'dir.

Ayder’e ulaşmak için birçok seçenek mevcut
Şehir dışından gelen misafirlerin ilk olarak Rize’ye ulaşabilmesi için otobüs ya da uçak seçenekleri mevcut. Rize-Artvin Havaalanının hizmete açılmasının ardından Ayder’e ulaşmak çok daha kolay bir hale gelmiştir.

Rize-Artvin Havaalanına iniş gerçekleştikten sonra Ayder’e çıkmak için de farklı seçenekler bulunuyor. Bunlardan ilki, direkt havaalanından ya da çevresinden araç kiralayıp çıkmak. Havaalanına iniş yaptıktan sonra aracınızı kiralayabilir ve Ayder’e yarım saat gibi kısa bir sürede varabilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise havaalanından taksi ile 5 dakikada Pazar ilçesine geçip oradan da Ayder’e giden dolmuşlara binmektir. Belli saatlerde Pazar ilçesinden Ayder Yaylasına dolmuş seferleri vardır. Bu dolmuşlar sabah 08:00’dan akşam 17:00’a kadar saatte bir olmak üzere hizmet veren dolmuşların ücreti ise 55 TL.

Ayder’e gidebilmek için aynı zamanda transfer hizmeti veren firmaları da tercih edebilirsiniz. Bu firmalar ailecek ya da arkadaşlarınız ile yaptığınız bir gezi için çok daha uygun bir seçenek olacaktır.

Başka bir seçenek ise bölgede hizmet veren, günlük, haftalık şeklinde Karadeniz yaylaları turları gerçekleştiren firmalardır. Bu tur firmaları sayesinde eğer konaklamalı paket seçtiyseniz konaklama dahil Ayder’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Dilerseniz bu tur firmaları, sizin Ayder’e çıkıp orada vakit geçirdikten sonra tekrar geri dönmenizi de sağlar. 
Bu seçeneklerden hangisini seçerseniz seçin çok kolay bir şekilde Ayder’e gidebilir ve güzel doğasına tanıklık edebilirsiniz…

Haber: Cansu Şalambar

 

Haber :

Yorum Yap

İkizdere Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

İkizdere Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0
Azaklı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Azaklı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Aşağıdaki filmlerden hangisi Rize'de çekilmemiştir?