RESOB'dan yaş çay taban fiyatı 15 TL önerisi

RESOB'dan yaş çay taban fiyatı 15 TL önerisi

  • 2
  • 0

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Aksoy, bu yılki çay sezonu yaş çay taban fiyatının en az 15 TL olması yönünde beklentilerini dile getirdi.

Çay sezonuna az bir zaman kala çay üreticilerinin en çok merak ettiği konuların başında açıklanacak yaş çay fiyatı geliyor. Bu yılki yaş çay taban fiyatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretinde açıklaması bekleniyor. Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde 830 bin dekar çaylık alanda üretim yapan yaklaşık 212 bin üreticinin gözü kulağı açıklanacak çay fiyatında. Geçen yıl yaklaşık yüzde 75 zam yapılan ve destekleme ile birlikte 7 TL olan yaş fiyatında bu yıl nasıl bir atış olacağı merak konusu.

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Güven Aksoy, yaş çay taban fiyatıyla ilgili beklentilerini Rize Takip'e açıkladı.

RESOB Başkanı Güven Aksoy, bu yılki sezon için yaş çay taban fiyatı beklentilerini açıklayarak, "Rize'nin en büyük geçim kaynağı çay. Çoğu vatandaşımız sadece yazın topladığı çayla tüm yıl geçimini sağlamaya çalışıyor. Bu sebeple müstahsil, enflasyona göre yaş çay taban fiyatı artışı istiyor. Gübre işçilik taşıma maliyetlerinde artışlar yaşandı. Geçen yıl 7 TL olarak satışı yapılan yaş çayın bu yıl en az 14-15 TL tutarında olması gerekiyor. Vatandaşın beklentisi de bu yönde. İnşallah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Mayıs'ta Rize'ye geldiğinde vatandaşımızın beklentisini karşılayacak bir yaş çay taban fiyatını bizlere müjdeleyecektir" dedi.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

  • 1
  • 0
ÇAYKUR, yeni yasağı duyurdu!

ÇAYKUR, yeni yasağı duyurdu!

  • 2
  • 3

2006 yılında Rize Üniversitesi olarak açılan, RTEÜ'nün kurucu rektörü kimdir?