RESOB başkanı cumhurbaşkanından Rize esnafı için ne talep etti?

RESOB başkanı cumhurbaşkanından Rize esnafı için ne talep etti?

  • 3
  • 0

Geçtiğimiz günlerde Rize’de Cumhurbaşkanının katılımıyla yapılan STK toplantısına Rize esnafı adına sadece iki temsilci katılırken esnafın hiçbir derdi dile getirilmedi. Sivil Toplum Örgütü toplantısına bazı Esnaf Odalarının katılmasının RESOB başkanı Güven Aksoy tarafından da engellendiği iddia edildi.

Rize’de bulunan irili ufaklı bir çok derneğin katıldığı Sivil Toplum Örgütü toplantısına katılmalarının birilerini rahatsız ettiğini belirten Rize Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, “Rize Ticaret ve Sanayi Odası gibi büyük STK’ların tam kadro katıldığı toplantıda 730 üyemin ve Rize esnafının sesi olamadık. RESOB Başkanı Güven Aksoy bir oda başkanını alarak toplantıya gitti. Hiçbir esnafın sorununu da becerip orada dile getiremedi. Benim 730 üyem varken karşısına aday olmamdan dolayı beni çağırmadı. Ayrıca yine çok sayıda üyeye hitap eden Bakkallar Odası, Terziler Odası gibi bir çok esnaf odası başkanı ve yöneticileri de bu toplantıya katılamadı. Rize’de bir sanayi problemi yıllardır süre geliyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da talimatı olduğunu biliyoruz. ‘Bu sanayiyi buradan kaldıralım demiştir.’ Bakkallarımız perakende yasası ile ilgili çalışmaları var. Üç harfli marketler ilimizi istila etmiştir. Bakkal amcalar zor durumdadır. Bir çok esnafımız kira, eleman gibi giderlerle boğuşmaktadır. Esnafın hiçbir derdi yokmuş gibi o toplantıda ilgili bakanlara, Cumhurbaşkanına hiçbir konu iletilemedi. Bu kadar bakanı bir arada bulmak bir daha imkansızdır” dedi. dansöz güven aksoy

AKSOY, OTURDUĞU MAKAMLARDAN ESNAFIN SORUNUNU GÖREMEZ
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun Rize’nin meselelerini dile getirdiği için ayakta alkışladığını belirten Tornacı, “Başkan Karamehmetoğlu’nun çıkışı Rize’de karşılık buldu. Dile getirdiği konular inanıyorum ki bir an önce çözüme ulaşacak. Peki, Rize’de yaklaşık 10 bin esnafın sesi olması gereken Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güven Aksoy, neden hiçbir konuyu dile getirmedi. Çünkü esnafa hizmet etmek gibi bir derdi yok, siyasileri rahatsız ederimde koltuğumdan olurum derdi var. O oturduğu makamlardan koltuklardan esnafın sorununu göremez çözemez. Ancak zengin çevresiyle Ankara, İstanbul fotoğraf çektirerek görev yaptığını zannediyor” diye konuştu.

GÜVEN AKSOY MEŞGUL ETTİĞİ KOLTUKLARDAN İSTİFA ETMELİDİR!
Rize’de ne yazık ki RESOB Başkanı Güven Aksoy’un sadece fotoğraf çektirmek için Cumhurbaşkanının 2 metre yanına yanaştığı belirten Tornacı, “Dert edinmek lazım. Aksoy sadece koltuklarını nasıl korurumun derdindedir. Aksoy, bu zamana kadar vekil ve bakanları ziyaretlerinde sadece kendisi yararına üst yönetimlere girmek için destek istemiştir. Bu makamlarda olanları ziyaretler ederek Rize esnafı adına hiçbir şey istememiştir. Rize’de 11 esnaf odası aynı yerde hizmet veriyor. TOKİ’nin yapmış olduğu yeni Çarşı AVM için yer talebimiz vardı. Bu yerle ilgili neden Cumhurbaşkanına ulaşıp bu yeri talep edememiştir. Esnafımıza bir fayda sağlamayan bu STK’nın başında bulunan Aksoy, yıllardır meşgul ettiği bu koltuklardan artık istifasını vererek ayrılmalıdır. Rize’de yetenekli, bilgili, genç esnafa hizmet edecek arkadaşlarımız illaki çıkacaktır. Öyle bir saltanat kurmuş ki yanındakilere küçük küçük görevler vererek yerini yıllardır korumanın derdindir. Cumhurbaşkanının Rize’de düzenlediği Sivil Toplum Örgütleri toplantısında esnafa bir fayda sağlamayan esnafın bir derdini konuşamayan başkan bizimde konuşmamızı engellemiştir. Rize’de hizmet vermeye çalışan bir çok esnaf odası da kapanan esnaflar yüzünden hizmet edemez duruma gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Trafik polisleri okul servislerini denetledi

Trafik polisleri okul servislerini denetledi

  • 0
  • 0
Fındık dalı onun ellerinde sanata dönüşüyor

Fındık dalı onun ellerinde sanata dönüşüyor

  • 0
  • 0

Makamında uğradığı saldırı sonucu şehit düşen Rize İl Emniyet Müdürü?