Rahmi Metin: Rize'ye modern bir otobüs terminali inşa ediyoruz

Rahmi Metin: Rize'ye modern bir otobüs terminali inşa ediyoruz

  • 0
  • 0

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, çalışmaların sürdüğü yeni otobüs terminalinin 12 bin 500 metrekarelik bir alanda inşa edileceğini, inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve terminal binasının modern bir görünüme sahip olacağını vurguladı.

Rize Belediyesi günümüz ihtiyaçlarına cevap veremeyen mevcut otobüs terminali yerine yenisi inşa etmek adına çalışmalarını sürdüyor.

Katıldığı bir televizyon programında Alipaşa mahallesinde devam eden yeni otobüs terminalinin yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "2 yıldır üzerinde çalıştığımız bir terminal projesi için temel oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Rize'deki tüm otobüs firmaları ile görüşerek projemizi hazırladık” dedi. 

Yapılacak olan otobüs terminalinin küçük olduğu algısı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Metin,”Bazı insanlar terminalin küçük bir alanda yapıldığını düşünüyor ancak ben bu proje için küçük bir alan olduğunu düşünmüyorum. Yeni terminalin toplam alanı 12 bin 500 metrekare olacak ve terminal binası bu alanın 2 bin 500 metrekarelik bir kısmını kaplayacak. Rize, coğrafi olarak sınırlı bir şehir olduğu için imar için mevcut alanlar kısıtlı, bu nedenle Alipaşa mahallesi mevkiini yeni terminal için tercih ettik" ifadelerini kullandı.

Yeni Rize Terminal binasında 12 adet büyük otobüs peronu, 12 adet yarım otobüs peronu, 6 adet servis peronu, 55 araç kapasiteli açık otopark bulunacak.

Ayrıca binanın bodrum katında 30 araç kapasiteli otobüs parkı ve 45 araç kapasiteli kapalı otoparkın da yer alacağı modern bir terminal inşa edilecek.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı

  • 0
  • 0
Rize'nin 8 aylık çay ihracatı 7,4 milyon dolar oldu

Rize'nin 8 aylık çay ihracatı 7,4 milyon dolar oldu

  • 0
  • 0

Rize'nin tescilli peynirinin adı nedir?