Pokut Yaylası'nda ulaşım çilesi isyan ettirdi

  • 1
  • 0

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Pokut Yaylası'nda bayramın son günü yoğunluk yaşandı. Yaylaya giden yollardaki bozukluk ve problemler ise vatandaşları isyan ettirdi.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Pokut Yaylası, son bayram tatilinde turist akınına uğradı. Fakat bu yoğunluk, bölgeye ulaşımda büyük problemlere yol açtı. Bayram tatilinde Pokut Yaylası'na gitmek isteyen turistler ve tur arabaları, bozuk ve yetersiz yollar nedeniyle yolda kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Birçok araç yolda kalırken, bu durum turistlerde ve tur acentelerinde tepkilere neden oldu. 

Yayla turizminin en yoğun olduğu aylardan biri olan yaz aylarında yaşanan bu ulaşım sorunu, bölgenin turizm potansiyelini de gölgede bıraktı. 

Turistler, "Turizm diye övünüyorlar ama yollarımız bu halde" diyerek tepkilerini dile getirirken, tur acenteleri de bu durumdan olumsuz etkilendiklerini belirtti.

Yolda kalan vatandaşlar ise yetkililere seslenerek yolların neden yapılmadığını ve bu sorunun ne zaman çözüleceğini sordu. 

Bölge sakinleri, Pokut Yaylası'nın Rize'nin en çok turist çeken yaylalarından biri olduğunu ve buraya ulaşımın bu kadar zor olması halinde turizmin büyük zarar göreceğini vurguladı.

Yaşanan bu olay, Pokut Yaylası'na ulaşımın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizdi. Yetkililerden bölgeye acil çözümler getirmesi ve yolların en kısa sürede onarılması bekleniyor. Aksi takdirde, Pokut Yaylası'nın turizmdeki hak ettiği yere ulaşması zor olacak gibi görünüyor.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının biletleri satışta

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının biletleri satışta

  • 0
  • 0
TKİ'de iş kazaları son 20 yılda yüzde 85 azaldı

TKİ'de iş kazaları son 20 yılda yüzde 85 azaldı

  • 0
  • 0

Kanboz Köyü, Rize’nin hangi ilçesine bağlıdır?