Özçelik: Potansiyel var sefer yok

Özçelik: Potansiyel var sefer yok

  • 0
  • 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Rize-Artvin Havalimanı’ndaki sefer sayısının eksikliğini belirterek, potansiyel olduğu halde sefer olmadığını söyledi.

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Rize-Artvin Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu.

Rize - Artvin Havalimanı’nda sefer sayısının eksikliği, hava şartlarından dolayı iptal edilen uçuş sayılarının artmasının ekonomik açıdan ciddi kayıplara ulaştığını ifade eden Özçelik, “Mega projelerin arasında yer alan havalimanımızın bu sorunları çözmek için siyasi sorumluların olaya el atması elzem olmuştur. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olayın yaşanması mümkün değildir. Yolcusu var, havalimanı kapasitesi var, altyapısı var, potansiyeli var, yıllık hedefi var, kısacası herşeyi var ama sefer sayısı yetersiz. Başka yerde bu durumu göremezsiniz” diye konuştu.

OLUMSUZ HAVA İNİŞ SİSTEMİ DEVREYE ALINMALI
Havalimanına sahip çıkmanın görevi olduğunu belirten Özçelik, “Bu kapsamda siyasi olarak birinci derece sorumlu olan kardeşlerimiz bu sorunları çözmelidir. Rize halkı bunu bekler. Rize ve Artvin halkının çoğunlukla yaşadığı Bursa ve İzmir illerinin de acilen bu yaz döneminde eklenmesi talebimizdir.  Öte yandan havalimanımızda yaşanan olumsuz havalardan dolayı zaten az sayıda inen uçakların iptal edilmesi Rize Artvin Havalimanı’na yakışan bir durum değildir. BBP Rize olarak uyarıyoruz, her inmeyen uçak için Rize ekonomisi kaybediyor. Sorunu gündeme getirmek hepimize vebal olduğu gibi, sorunu çözmek de siyasi kardeşlerimizin üzerindedir” ifadelerine yer verdi.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor

Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor

  • 0
  • 0
Uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

Uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0

Çiçili ne demektir?