Osman Öksüz: Torpille Oyuncu Alıyorsunuz

  • 0
  • 0

Spor Yorumcusu Osman Öksüz, Ç. Rizespor’a kiralanan genç oyuncular hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eski futbolcu, antrenör ve spor yorumcusu olan Osman Öksüz ve İsmet Satır’ın hazırlayıp yorumcu olarak katıldığı programda Çaykur Rizespor’un alt yapısı ve genç transferler konu alındı. 

Rize Takip ekranlarında her hafta pazartesi akşamları 20:00’de yayınlanan program da konuşan Osman Öksüz, kulübün başka takımların altyapısından torpille oyuncu aldığını öne sürdü.

Öksüz, "Rizespor, Türkiye'nin en iyi tesislerine, imkânlarına ve kaliteli hocalara sahip olmasına rağmen, altyapıdan gelen yetenekli genç futbolcuları profesyonel yapmıyor. Bu gençler ve aileleri, verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle kulübe beddua ediyor" dedi.

Gençleştirme operasyonunu desteklediklerini belirten Öksüz, “Geçmişte bu gençleştirme çalışmaları yapıldı. O zaman alt yapıdan oyuncular profesyonel edilerek Rizespor'da oynamış, benim de hocalığımı yapan Allah rahmet eylesin, Cesarettin Alptekin takımın başına getirildi. O genç takımı alt ligde şampiyon edip Süper Lig'e çıkarttı. Buna tüm Rizeliler destek verdi. Öz değerlerimizden faydalandık. Rizespor şu an Türk futbolunda Türkiye'nin en iyi akademi binasına sahip olan takımlarından birisi. Kim yapmışsa Allah onlardan razı olsun. Orada iki yüz tane futbolcu var. U19’den U18, U10’undan daha küçük yaşlarda 200’e yakın futbolcu var. On beş yirmi tane hoca var.  Onlar bizim değerlerimiz. Bu oyuncular profesyonel olmak için bekliyorlar” dedi.

Alt yapıda ki gençlerin hayallerini Rizespor formasının süslerini vurgulayan Öksüz, “Siz gidiyorsunuz torpille Kocaelispor'dan onu alıyorsun veya başka takımdan bunu alıyorsun. Alt yapıda ter döken o çocuklarımız size beddua ediyor. Bakın o çocukların ailesi de size beddua ediyor. Bu olayları herkes biliyor. Siz bu çocukların hayallerini engelliyorsunuz. Onlar Rizespor'u almayıp yani A takıma çıkarmayıp başka illerden torpille menajerlerin tanıdıklarıyla, menajerlerin futbolcularını Rizespor'a getiriyorsunuz. Aldığınız bu oyuncular nerede. Geçen yıllarda böyle transferlerimiz oldu ve onları birkaç yıl kiralık gönderdikten sonra sözleşmeleri bitip gönderdik. Geleceğimizi yine bizim öz varlıklarımız temsil edecektir. Onlar gerçek Rizesporludurlar. Kendi değerlerimize sahip çıkalım” dedi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize'de bugün: 17 Eylül Salı

Rize'de bugün: 17 Eylül Salı

  • 0
  • 0
Hazine ve Maliye Bakanlığı IBAN'la ticarete geçit vermedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı IBAN'la ticarete geçit vermedi

  • 0
  • 0

Meteoroloji verilerine göre, Rize'de bugüne kadar ölçülen en düşük hava sıcaklığı kaç derecedir?