Osman Nuri Özer: Kardeşimi kurtaramadım, başkalarını kurtarayım istedim

  • 5
  • 1

Çekimleri Rize'de yapılan internet dizisi 'Kod 53'ün senarist ve oyuncusu Osman Nuri Özer, uyuşturucu kullanımı önlemek ve farkındalık yaratmak adına projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Kendi kardeşimi kurtaramadım başkalarının evlatlarını kurtarmak istedim" dedi.

 'Kod 53'ün ekibi; projenin hikayesi, perde arkasındaki hüzünlü öyküsü ve yaratmak istediği farkındalığı Rize Takip'e anlattı.

Uyuşturucu nedeniyle kardeşin kaybeden dizinin senarist ve oyuncusu Osman Nuri Özer, projenin insanlara ders verme niteliğinde bir içerik sunma amacını olduğu belirterek, "Şu anda maalesef uyuşturucu kullanma yaşı 10-12 yaşlarına kadar inmiş durumda ve her yerde kullanılıyor. Gençliğin gidişatı hiç iyi değil. Kardeşim metamfetamin yüzünden intihar etti. Olayı birebir yaşadım. Kardeşimi ipten ben aldım. Çekim sırasında çok zorlandım. Ne çektiğimi, ne dediğimi hatırlamıyorum. Kardeşimin ardından annem de evlat acısına dayanamadı. İkisini de kaybettim. Bir şey yapmam gerek diye düşündüm. Kendi kardeşimi kurtaramadım başkalarının evlatlarını kurtarmak istedim" dedi.

"RİZE'DEKİ ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ"
Dizide 'Kaptan' olarak rol alan Zafer Koçal, "Çok büyük bir proje. Gençlerimizin ne kadar kötü bir durumda olduğunu göstermek istedik. Anne ve çocuk arasında geçen bir tartışmada çocuklar olaylara çok fazla içerlenip kendini dışarı atabiliyor. Uyuşturucu sektöründeki insanlar da bu çocukları seçiyorlar ve bu ortam başlıyor, geri dönüşü de olmuyor. Çocuklarımıza çok fazla dikkat etmeliyiz. Rize'deki çocuklar bizim çocuklarımız. Gençliğe sahip çıkmakz zorundayız. Hepimize büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu. 

"UYUŞTURUCUYA HAYIR DİYENLER DİZİMİZİ İZLEYEBİLİRLER"
Dizinin yönetmeni Hasan Güzel, 5.bölümün duygusallığının çok fazla olması sebebiyle çekimi zor yaptıklarını belirterek, "Bölümün montajını yaparken çok zorlandım. Güzel bir şey ortaya çıkarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizim istediğimiz bir nebze de olsa gençliğe faydamızın dokunması. Biz uyuşturucuya hayır diyoruz. Uyuşturucuya hayır diyenler dizimizi izleyebilirler" dedi.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

ÇAYKUR 2024 KURA ÇEKİMİ CANLI SONUÇLAR

ÇAYKUR 2024 KURA ÇEKİMİ CANLI SONUÇLAR

  • 13
  • 0
Kirazlık Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Kirazlık Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

1992 Olimpiyatları'nda güreşte altın madalya kazanan Rizeli sporcu?