Ordu’da teleferik, bir yılda 697 bin yolcu taşıdı

Ordu’da teleferik, bir yılda 697 bin yolcu taşıdı

  • 0
  • 0

Ordu'nun turistik alanı Boztepe'ye ulaşımı sağlamak amacıyla kurulan teleferik, 2024 yılında 697 bin 300 yolcu taşıdı.

Ordu'da 2011 yılında hizmete giren, yerli ve yabancı turistlerin olduğu kadar bölge halkının da ilgisini çeken teleferik hattı, kurulduğu günden bu yana ilgi görüyor. 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kadar uzanan teleferik hattı, 7 dakika gibi bir sürede zirveye ulaştığı için, ulaşım aracı olarak da kullanılıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ORBEL A.Ş. tarafından işletilen, her bir kabinde en fazla 8 kişinin seyahat edebildiği, saatte 900 yolcu taşıma kapasitesine ulaşabilen teleferik, yılın her mevsiminde tercih ediliyor. Ordu manzarası ile de gece-gündüz eşsiz bir güzellik sunan teleferik, 2024 yılında 697 bin 300 yolcu taşıdı.
Teleferik hattını kullanan vatandaşlar, yeşil ve mavinin renk uyumunun Ordu manzarası ile birleştiğinde ortaya çok güzel görüntülerin çıktığını söylediler.

Haber : İHA

Yorum Yap

Sel ve taşkınları önleme çalışmaları kapsamında iş yerlerinin yıkımı başladı

Sel ve taşkınları önleme çalışmaları kapsamında iş yerlerinin yıkımı başladı

  • 0
  • 0
Samsun'da kuvvetli rüzgar, okulun çatısını uçurdu

Samsun'da kuvvetli rüzgar, okulun çatısını uçurdu

  • 0
  • 0

Rize’nin kuzeyinde hangi doğal oluşum bulunur?