Ocaklı: Derepazarı Çay Fabrikasını nerede yapacaksınız?

Ocaklı: Derepazarı Çay Fabrikasını nerede yapacaksınız?

  • 0
  • 0

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Derepazarı-Kendirli yolunun başlangıç noktasında bulunan Derepazarı Çay Fabrikası'nın akıbetini sordu.

Ocaklı, Bakan Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Derepazarı-Kendirli yolunun başlangıç noktasında bulunan ve yıkılacak olan Derepazarı Çay Fabrikası'nın yeniden yapılıp yapılmayacağını, nerede ve ne zaman yapılacağını sordu.

İlçe kamuoyunda yıkılacak olan fabrika yerine yeni bir fabrika yapılmayacağı ya da başka bir fabrikanın bünyesine taşınacağı gibi söylentiler dolaştığını, vatandaşların bu durumdan rahatsız olduğunu ve kendisine ulaşan Derepazarlı hemşehrilerinin bu endişelerini aktardığını belirten Ocaklı, Bakan Yumaklı’dan şu sorularına cevap istedi:

"1- Yapılmakta olan Derepazarı-Kendirli yolunun başlangıç noktasındaki Derepazarı Çay Fabrikası kapatılacak mıdır, ne zaman kapatılacaktır? 

2- Kapatılacak olan Derepazarı Çay Fabrikası başka bir fabrikaya mı aktarılacaktır yoksa ilçedeki uygun bir arazide yeni bir fabrika yapılacak mıdır? 

3- Kapatılacak olan fabrika yerine yeni bir fabrika yapılacaksa, bu fabrika nerede yapılacaktır? Kamulaştırmalar yapılmış mıdır? Projeleri hazırlanmış mıdır? Bu konudaki çalışmalar ne aşamadadır? 

3- Vatandaşlar arasında konuşulan, “Kapatılacak olan Derepazarı Çay Fabrikası yerine yenisinin yapılmayacağı ve başka bir fabrikaya taşınacağı” şeklindeki duyumlar doğru mudur? Kapatılacak fabrika yerine yenisi yapılmayacak mıdır? Yapılmayacaksa neden yapılmayacaktır?

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Ambulansla otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı

Ambulansla otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Rizeli gençlerden kuryeleri rahatlatacak elektrikli motor projesi

Rizeli gençlerden kuryeleri rahatlatacak elektrikli motor projesi

  • 0
  • 0

2015 yılında 'Yaşayan İnsan Hazineleri' listesine giren Rizeli 'Atma Türkü' üstadı?