Millet Bahçesinde üst yapı inşaatına başlanıyor

  • 1
  • 0

Rize millet bahçesi projesinde üst yapı inşaatına bu yıl başlanıp ertesi yıl bitirilmesi planlanıyor.

Millet bahçesi için çalışmalara 2020 yılında başlandı. Projede deniz dolgusunda sona yaklaşıldı. Dolgu çalışması sonrası projede üst yapı çalışmalarına başlanacak. 

Rize sahilinin düzenlenmesi ve vatandaşların denizle bütünleşmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleriyle 330 bin metrekarelik alanda projelendirilen “Millet Bahçesi” hayata geçiriliyor. Projede açık yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, bilim merkezi, kent müzesi, iskele, su gösterisi alanları, kafe ve restoran alanları ile bir cami bulunacak. 

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR 
Üstyapı ihalesi 10 Mayıs 2023 tarihinde yapıldı. Üstyapı çalışmalarının 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması ve hizmete açılması planlanıyor. Rize halkı için önemli bir sosyal ve rekreasyon alanı olan millet bahçesi projesi, şehrin açık ve yeşil alanlarını artırarak hem yerel halkın yaşam kalitesini yükseltecek hem de sahilin güzelliklerini daha fazla kişiyle buluşturacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, daha önce başlanan dolgu çalışmalarına 128 dönümlük yeni bir alan ekleyerek proje alanını genişlettiklerin belirterek, “Bu dolgu işlemi, alanın sahil kenarında olması ve rekreasyon alanlarıyla donatılması açısından büyük öneme sahiptir. Şu anda projenin son şekli verilmekte olup, 8 menfez inşa edilmekte ve üst kısımdaki uç nokta kapatılacak. Yaklaşık 12-20 metre genişliğinde bir kordon oluşturulacak ve bu alanda sosyal tesisler ve çocuklar için eğlence alanları yer alacak. Bölgede diğer 4 projemiz daha bulunmaktadır, ancak bunların yapımı zaman içinde gerçekleştirilecektir. TÜBİTAK ile iş birliği içindeyiz ve bu alanda bilim merkezi ve kent müzesi gibi engelli çocuklarımız için engelsiz yaşam merkezi kurmayı planlıyoruz. Ayrıca, uç kısımda bir cami inşa edeceğiz. Projemiz, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına ve çocukların eğlenceli zaman geçirebileceği rekreasyon alanlarına odaklanarak, toplumun tüm kesimlerinin kullanabileceği keyifli bir alan oluşturmayı hedeflemektedir. İnşaat çalışmalarının Ağustos veya Eylül aylarında başlaması planlanmaktadır. Projenin 2024 sonunda tamamlanmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba süslü düzenek kurdu

Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba süslü düzenek kurdu

  • 0
  • 0
Ankara Rize Günleri etkinliği başladı

Ankara Rize Günleri etkinliği başladı

  • 0
  • 0

Rize mandalinasının diğer adı nedir?