Memur ve emekli zam detayları netleşti mi?

Memur ve emekli zam detayları netleşti mi?

  • 0
  • 0

Memur ve emeklilerin ücretlerinde yapılacak zammın detayları vatandaş tarafından bekleniyordu. Peki emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir yayında asgari ücret, EYT, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili konuştu.

Haziran ile birlikte 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için seyyanen bir artış gündeme gelecek. Maaş miktarına göre yapılacak artışla emekliler için bir refah payı da oluşturulacak.

Buna göre 7.500 TL ile 10.000 TL arasından başlayarak 10 bin-15 bin TL arası, 15 bin-20 bin TL arası ve 20 bin TL üzeri aylıklar için ayrı ayrı artışlar gerçekleştirilecek. Artışların seyyanen olması bekleniyor. 

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha artımanın çalışmalarını arkadaşlarım yapıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz. Terörü bitirecekmiş. Terörü yanındaki teröristler ile birlikte mi bitirecek? Biz terörü sıfırlama noktasına geldik" dedi.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Türkiye nüfusunun yüzde 26'sı çocuk

Türkiye nüfusunun yüzde 26'sı çocuk

  • 0
  • 0
Rize'de kortej yürüyüşü düzenlendi

Rize'de kortej yürüyüşü düzenlendi

  • 0
  • 0

Rize’de çay üretimi ne zaman başlamıştır?