Mehmet Erdoğan: Geçmişi heba ettik, geleceği etmeyelim

Mehmet Erdoğan: Geçmişi heba ettik, geleceği etmeyelim

  • 0
  • 0

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çay kanunu ve kredi çalışması kapsamında hakkını helal etmediği insanlar olduğunu söylerek emeğimiz heba edilmiştir dedi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, başlayan planan çay kanununa ilişkin Rize Takip’e açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, 2009 yılında çay kanunu gündeme getiren kişi olduğunu belirterek,  “O zamanlar çok çalıştık ve çalışmalarımız görüldü. Belli kuruluşlar bu kanunun çıkmasını istemedi. Çünkü bu kanunla beraber bazı kurumların popülerliği ortadan kalkacaktı. Bu kanunla beraber müstahsil, topraktan arabaya, fabrikadan bardağa kadar olan süreci denetleyecekti. Kanun, üreticinin, tüketicinin ve sanayicinin haklarını koruyacak bir kanundu. Yapılmamasının sebebi, başkalarının bu kanunda inatla kusur aranması ve uzun uğraşlar sonucunda 2 maddesinde kusur bulunması. Kusur aramak isterseniz zaten bulursunuz” dedi. 

“GEÇMİŞİ HEBA ETTİK, GELECEĞİ ETMEYELİM”
Vatandaşın emeklerine saygı göstermek için istişareleri yapıp uğraştıklarını ifade eden Erdoğan, “Çay kredisi için 5 yıl boyunca uğraştık. Kaliteli çay demek iyi kazanç demek. Bölgeye ne kadar para girerse herkes bir o kadar memnun olur. Şehre giren para herkesin işine yarar. Kanunu ben artık gündeme getirmeyi düşünmüyorum. Kusur bulanlar, düzeltilmiş kanunu piyasaya getirsin. Seçim döneminde siyasiler taslaklar yaptı. Neredeler şimdi? Hazırladıkları kanun, bizim kanunumuzun maddelerinin yerlerinin değiştirilmiş haliydi. Sorun tekse çözümü de tektir. Bu konuda hakkımı helal etmediğim insanlar var. Emeğimiz heba edilmiştir” diye konuştu.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı

Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Antibiyotik direncine bağlı ölümlerin oranı 2050'ye kadar yüzde 70 artabilir

Antibiyotik direncine bağlı ölümlerin oranı 2050'ye kadar yüzde 70 artabilir

  • 0
  • 0

1930'da Rize'de ilk matbaa ve gazeteyi açan kişi?