Lojistik Merkezi'nde dolgu çalışmaları devam ediyor

Lojistik Merkezi'nde dolgu çalışmaları devam ediyor

  • 1
  • 0

34 sektörde bin kişiye doğrudan, 8 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacak olan Lojistik Merkezi'nde dolgu çalışmaları devam ediliyor.

Rize'de, deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen İyidere Lojistik Limanı çalışmaları büyük bir hızla sürdürülüyor.

Dolgu zemin çalışmalarına 28 Ekim 2020'de başlanan lojistik liman için günde 50 bin ton taş denize dökülüyor.

Tamamlanmasının ardından yılda 3 milyon ton kargo, 8 milyon ton dökme yük, 100 bin ton konteyner taşımacılığıyla bölge ticaretine yılda 200 milyon dolar, yan istihdama ise 450 milyon dolar katkı sağlanacağı söylenilen projenin, bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Yurtiçi hasılaya etkisi 190 milyon dolar
Gayri safi yurtiçi hasılaya etkisinin yaklaşık 190 milyon dolar olacağı tahmin edilen limanın üretime etkisinin ise 427 milyon dolar olması planlanıyor. İyidere Lojistik Merkezi, 34 sektörde 1.000 kişiye doğrudan, 8 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacak.

Türkiye’nin 100 mega projesinden biri ve Avrupa ile Orta Asya’ya açılan koridorda stratejik konuma sahip olan İyidere Lojistik Limanı tamamlandığında, İran ve Irak’ın Karadeniz’e ulaşacağı en yakın liman konumunda olacak. İran’ın Dubai üzerinden 30 gün süren deniz ticareti İyidere Lojistik Limanı ile 15 güne düşecek.

Limanın ana mendireği 2 bin 780 metre uzunluğunda, tali mendirek 460 metre uzunluğunda olurken 800 bin metrekare gemilerin yanaşması için su alanı korunacağı söylenilen limanda 40x270 metrekare Ro-Ro rıhtımı bulunacak. 

Haber: Cansu Şalambar

 

Haber :

Yorum Yap

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

  • 0
  • 0
İki grup arasındaki silahlı çatışma güvenlik kamerasına yansıdı

İki grup arasındaki silahlı çatışma güvenlik kamerasına yansıdı

  • 0
  • 0

Atatürk, Rize'den gelen hemşehrilik talebini hangi tarihte kabul etmiştir?