Kuzey Anadolu Fay hattı Rize'ye yakın mı?

Kuzey Anadolu Fay hattı Rize'ye yakın mı?

  • 0
  • 0

Sismik olarak dünyanın en tehlikeli ve en aktif faylarından biri olarak kabul edilen Kuzey Anadolu fay hattı, Rize'ye ne kadar uzaklıkta, Rize için herhangi bir tehlike var mı?

Sismik olarak dünyanın en tehlikeli ve en aktif faylarından biri olarak kabul edilen Kuzey Anadolu Fay (KAF) zonunun, doğu ve orta kesiminde meydana gelebilecek bir depremin Doğu Karadeniz bölgesindeki şehirlerde de yıkıma ve can kaybına neden olabileceği  belirtildi.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaşanan 4.3 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin Doğu Karadeniz bölgesindeki bazı illerde de hissedilmesinin ardından Kuzey Anadolu Fay (KAF) zonu üzerinde meydana gelebilecek olası bir depremin, güvenli olduğu düşünülen bu bölgeye etkileri ve riskleri gündeme geldi.

KAF zonu, Rize için tehdit barındırıyor mu?
En son 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelene depremde 10 il etkilenmiş, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan büyük bir yıkım olmuştu. Depremin merkez üssüne yaklaşık 250 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır’da da çok sayıda ölü ve yaralı olmuştu.

Kuzey Anadolu Fay zonu Ordu ve Giresun’a 80-100 kilometre, Samsun'a 50, Trabzon'a 130, Rize’ye 140 kilometre uzaklıktadır.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Işıklı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Işıklı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 1
  • 0
Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

  • 0
  • 0

Alan olarak Rize'deki en büyük kale hangisidir?