Kuyumcular uyardı: Sahte altına dikkat!

  • 0
  • 0

Piyasada sahte altının çok fazla olduğuna vurgu yapan Rize’deki kuyumcular, altın alırken neye dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte piyasada oldukça fazla sahte altın dolanıyor. Özellikle internet üzerinden yapılan altın alışverişlerinde dikkat etmekte fayda var.

Rize Takip olarak, mikrofonları kuyumculara uzatarak vatandaşın altın alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini sorduk.

Sahte ve gerçek altını nasıl ayırt edebiliriz? Altın alışverişinde dikkat edilmesi gereken noktalar neler?

Kuyumcu Halil Öksüz, kuyumcuların sahte altını almadığını ve satmadığını belirterek, “Vatandaşın bize güvenmesi gerekiyor.Böyle bir şeye izin vermeyiz. Bize sahte altın gelmesi imkansız. Arkadaşlar arası yapılan altın alışverişlerinde kuyumcuya gelinmesinde fayda var. Altını gösterip, kuyumcuya danışmaları gerekiyor. Gram olarak zaten direkt fark ediliyor” dedi.

“TOK SES ÇIKMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Gerçek çeyrek altının 1,75 gram olduğunu söyleyen kuyumcu, “Altını cam bir zemin üstüne bıraktığınızda tok bir sesin çıkması gerekiyor. Gerçek altın cama düştüğünde tok bir ses çıkarır. Sahte olan altından ise bu sesi duyamazsınız. Altın alırken öncelikle güvendiğiniz bir kuyumcuya gitmeniz gerekiyor ama Rize’de hiçbir kuyumcu sahte altın satmaz. Bu konuda kuyumculardan yana bir şüpheniz olmasın” diye konuştu.

DEĞİŞİM OLMUYORSA GERÇEK

Altın atölyesinde ise sahte ve gerçek altını ayırt etmek çok daha kolay. Altına ateş tutularak gerçek veya sahte olup olmadığı anlaşılıyor. Sahte altın, ateş karşısında asidini akıtıyor. Gerçek altında ise ateş karşısında hiçbir değişim görünmüyor.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının biletleri satışta

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının biletleri satışta

  • 0
  • 0

Yöresel çalgı tulumu şişirmek için kullanılan ağızlığın adı nedir?