Kutanoğlu: Anayasa değişikliği yapılması gerekli

Kutanoğlu: Anayasa değişikliği yapılması gerekli

  • 0
  • 0

Rizeli Avukat Remzi Kutanoğlu, 1960 ve 1982 Anayasalarının günümüzde vatandaş devlet arasında ciddi sorunlara neden olduğunu belirterek bu konuda Anayasa değişikliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Şehrin siyasilerine ve bürokrasisine kalıcı hizmet anlamında yasal sürece katkı sunmaları gerektiğini vurgulayan Avukat Remzi Kutanoğlu, “Vatandaşlarımızın büyük bir sorunu olarak gördüğüm Orman ile alakalı aşağıda ise izah edip sorununda çözümüne dair nacizane önerimi sunmak isterim. Cumhuriyetin 100. yılında orman idaresi ile vatandaşlar arasındaki husumeti ortadan kaldırmak, mevcut ormanları korumak ve iyileştirmek amacı ile 1982 Anayasasının yürürlüğe girdiği tarihten önce yani “31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerlerden; tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık (antep fıstığı, çam fıstığı) gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler ile şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanları, Orman sınırları dışına çıkartılır” hükmüne istinaden uygulamalar yapılmaktadır” dedi.

Yasanın yürürlüğe girdiği tarihlerde ormanlardaki kadastro oranının yüzde 5 ile 10 civarında olduğunu belirten Kutanoğlu, “2005 yılından itibaren süratle artarak günümüzde %90 seviyesine ulaşmıştır. Ormanlardaki kadastro oranının artması mülkiyet sorununu ve dava sayısını azaltacağı yerde aksine artmasına neden olmuştur. Dava sayısı arttıkça orman idaresi ile vatandaş arasındaki mülkiyet itilafları katlanmıştır. 1960 ve 1982 Anayasalarının yürürlüğe girdiği tarihten önce 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2 ve 2/b maddeleri ile orman sınırları dışına çıkarılan ormanlık alanlarla birlikte vatandaş ile devlet arasında yığınla davanın ortadan kaldırılması, vatandaş ile devletin barışması amacı ile 1982 Anayasasının 169. Maddesine cumhuriyetin 100. yılı olan 29.10. 2023 tarihinden önce orman niteliğini kaybetmiş yerler orman sınırları dışına çıkarılır hükmünün eklenmesi ile ilgili Anayasa değişikliği yapılmasıdır” diye konuştu.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

  • 0
  • 0
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

  • 0
  • 0

Rize'de kurulan ilk çay bahçeleri için hangi şehirden tohum ithal edilmiştir?