Kurban Bayramı'na sayılı günler kala şap hastalığı tehlikesi: 90 köy karantinaya alındı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala şap hastalığı tehlikesi: 90 köy karantinaya alındı

  • 0
  • 0

Sağlık alarmı! Kurban Bayramı öncesi şap hastalığıyla mücadele devam ediyor. Hayvan pazarlarında yasaklar ve köy karantinaları sürüyor. İşte detaylar...

Şap Hastalığına Karşı Alınan Tedbirler
Bartın merkez ve 2 ilçede görülen şap hastalığı nedeniyle 90 köye geçici olarak hayvan giriş ve çıkışı ile hayvan satışı yasaklandı. Bu önlemler, halkın sağlığını korumak ve hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla alınmıştır.

90 Köy Karantinaya Alındı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Mart ayında şap hastalığını taşıyan ilk vakanın tespit edildiğini duyurmuştu. Şap hastalığı, Türkiye genelinde yayılmış durumda ve bu durum Kurban Bayramı öncesinde daha da endişe verici hale gelmiştir. Denetimler iki katına çıkarılmış olsa da Bartın merkez ve 2 ilçede görülen şap hastalığı sebebiyle 90 köyde hayvan giriş ve çıkışları ile hayvan satışları geçici olarak yasaklanmıştır.

Köylerde Hayvan Alım ve Satımı Yasaklandı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, şap hastalığına rastlanılması üzerine merkez ilçe ile Ulus ve Amasra ilçelerine bağlı 90 köyde karantina uygulaması başlatmıştır. Bu karantina uygulaması kapsamında, köylerde hayvan alım ve satımı ile hayvan giriş ve çıkışlarına izin verilmemektedir. Bu tedbirlere uymayanlar hakkında ise idari para cezası uygulanacaktır.

Abdipaşa ve Akçamescit Hayvan Pazarları Kapatıldı
Şap hastalığının kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi amacıyla Abdipaşa ve Akçamescit hayvan pazarları da tedbirler kapsamında geçici olarak kapatılmıştır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgede idari ve fenni tedbirlerin alınarak aşılama çalışmalarına başlandığını duyurmuştur. Tedbirlere uymayanlar hakkında ise 46 bin 159 lira idari para cezası uygulanacaktır.

Haber :

Yorum Yap

Yurt içinde gözler TCMB'ye çevrildi

Yurt içinde gözler TCMB'ye çevrildi

  • 0
  • 0
Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

  • 0
  • 0

Rize’nin yöresel yemeği olan muhlama, coğrafi tescilini hangi yıl almıştır?