Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 bin personel alımı ne zaman?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 bin personel alımı ne zaman?

  • 0
  • 0

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 yılı için bin 629 personel alımı yapıyor. Personel alımına dair başvuru şartları, kontenjan ve branş dağılımı da duyuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 personel alımı için başvurular ardından sözlü sınav aşaması gerçekleşecek. Adaylar başvuruları ardından sınav tarihi, yeri ve saati hakkında detaylara www.ktb.gov.tr internet adresinden ve Kariyer Kapısı'ndan görüntüleyecek.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 1629 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?
Adaylar bavurularını 25 Ocak - 08 Şubat tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı-İşe Alımİşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapacak.

Bakanlık; çocuk gelişimcisi, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, aşçı, temizlik personeli, şoför, bahçıvan, mimar, mühendis, şehir plancısı, arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, tekniker, teknisyen ve restoratör alanlarında alım yapıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI 
1. Türk Vatandaşı olmak,
2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 (on sekiz) yaşını tamamlamış olmak,
3. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
5. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen birsuçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletingüvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet,hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, ediminifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarındanmahkûm olmamak,
6. Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, muvazzaf askerlikhizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Haber : HABER MERKEZİ

Yorum Yap

FETÖ operasyonunda 19 şüpheli yakalandı

FETÖ operasyonunda 19 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
Şeker komasına giren yolcusunu görünce güzergahını hastaneye çevirdi

Şeker komasına giren yolcusunu görünce güzergahını hastaneye çevirdi

  • 0
  • 0

Hangisi daha önceden ilçe statüsü kazanmıştır?