Karagöz: Sesimizi Cumhurbaşkanına duyuracağız

Karagöz: Sesimizi Cumhurbaşkanına duyuracağız

  • 1
  • 0

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, gündemde olan HES projesine ilişkin, "Nasıl yıllar önce mücadele ettiysek yine edeceğiz. Sesimizi Cumhurbaşkanına da duyuracağız" dedi.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, son günlerde gündemde olan 87 mgw gücündeki Reis enerji (RS) tarafından yapılmak istenen HES projesi ile ilgili açıklama yaptı. 

Rize’nin İkizdere ilçesinde iki yıldır yapılmak istenen HES santrali için yerel yönetim, idareciler ve siyasiler direniyor. 

Rize’de mahkemenin olumsuz karar verdiği HES Projesini ilgili şirket istinafa taşıdı ve projenin yapımı için kararı bozdurdu. Şirket HES projesini yapmak için ÇED halkın bilgilendirme toplantısı gününü belirledi. 

İkizdere halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir başka sevdiğine vurgu yapan Karagöz, “Bu haberi alır almaz görüşmelere başladık. Gerek bürokrasi ve siyasi iradenin ilgili makamları ile gerek sözlü gerekse ilgili ( muhtar, stk) kurumlar tarafından dilekçeler verildi. İkizdere halkı 22 Haziran’da yapılacak olan ÇED toplantısına odaklandı ve ‘Bu toplantı burada kesinlikle yapılmayacak, nasıl yıllar önce mücadele ettiysek yine edeceğiz. Sesimizi Cumhurbaşkanına da duyuracağız, bizim kendisine % 88.32 oy vermemizin ödülü bu HES mi?’ diyor” dedi. 

“İkizdere, bu bilinmez yola karşı duruşunu gösterme iradesine sahiptir”

İkizdereli’ler olarak devlet yatırımlarına karşı değil, her daim devletinin yanında olduklarını dile getiren Karagöz, “UNESCO tarafından Dünyada korunması gereken ilk 100 vadinin içinde olan, bitki çeşitliliği açısından Türkiye’deki bitki çeşitliliğinin % 8 ini ihtiva eden, dünyada nadir bölgelerde bulunan endemik türleri bünyesinde barındıran, binlerce yıllık yaşam tarihi olan bu vadi, eski projelerin hortlayacağı yatırım adına çıkılan bu bilinmez yola karşı duruşunu gösterme iradesine sahiptir ve bunda kararlıdır” diye konuştu. 

“Siyasi irademize güveniyoruz”

İrade yetkilileri olarak projenin karşısında olduklarını ifade eden Karagöz, “Hafta sonu bakanlarımız ilimize gelecek. Bu konuyu kendilerine de açacağız. İkizdere halkı olarak yine de hazır bekleyeceğiz ve bu toplantının yapılmaması noktasında irademizi göstereceğiz. Devletimiz güçlü ihtiyaç olan enerji kaynaklarımızı birçok alandan karşılayabiliyor. Bu vadi gibi bölgelere artık hoyratça girilmemesi bilinci devletimizde var ve siyasi irademize güveniyoruz. İkizdere’mizin yanında duracaklarına İkizdere halkı olarak inancımız tam. Bu vadi yüzbinlerce yıldır yeşil. Bırakalım yeşil kalsın üç kuruş için bu kötülüğü bu vadiye yapmayalım” ifadelerine yer verdi.

 

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül'e kadar uzatıldı

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül'e kadar uzatıldı

  • 0
  • 0
Coğrafi işaret tescilli Ayder balında hasat mesaisi başladı

Coğrafi işaret tescilli Ayder balında hasat mesaisi başladı

  • 0
  • 0

Rize'de 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından 46 yıl sonra CHP'den milletvekili seçilen isim?