Karafazlı: İyidere Lojistik Limanı'nı yok sayamazsınız

Karafazlı: İyidere Lojistik Limanı'nı yok sayamazsınız

  • 1
  • 0

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Sabit Karafazlı, Samsun-Sarp Hızlı Tren Hattı projesinin kuzey-güney aksı için düşünülen güzergahta İyidere Lojistik Limanı'nın yer almamasına tepki göstererek, bu hatadan dönülmesini talep etti.

Karafazlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlimize kazandırılan Ovit Tüneli, Rize-Artvin Havalimanı ve İyidere Lojistik Liman için Cumhurbaşkanımızın himayelerinde emeği geçen herkese Rize, Trabzon ayrımı yapmadan çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Samsun-Sarp Hızlı Tren Hattı için düşünülen kuzey-güney güzergahını eleştiren Karafazlı, "Güzergahın hatalı olduğunu, gözden kaçmış olabileceğini ya da projenin Ovit Tüneli'nden önce yapılmış olabileceğini var sayıyorum. Yoksa böylesine bir bariz hatanın olabileceğini düşünemiyorum. Ovit Tüneli üzerinden direkt İyidere Lojistik Limanı'na inilmesi gerekirken, Gümüşhane-Bayburt’tan Trabzon’a indirilip sonradan İyidere Lojistik Limana ulaşmasının mantığını anlamış değilim. Hangi açıdan değerlendirirseniz değerlendirin verimli olmadığı ortadadır." diye konuştu.

Karafazlı, yakında tünelleri ve bağlantı yolları ile tamamlanacak olan Ovit yolunun Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yanı sıra Afrika ülkelerine kadar uzanacağını hatırlatarak şunları söyledi: 

"Mevcut yol varken yeni ve pahalı bir maceraya yelken açmanın anlamı yoktur. Ayrıca İyidere Lojistik Limanı'nın olmazsa olmazı tren yoludur. Türkiye’nin en büyük dördüncü limanı olan ve bölgenin lokomotifi olacak olan İyidere Lojistik Limanı'nı yok sayamaz, görmezden gelemez ve bay-pas yapamazsınız. Bu durum hiçbir saikle açıklanamaz. Bu yanlıştan ya da hatadan dönüleceğini ümit ediyorum"

Haber : Melda Aysu

Yorum Yap

Ticaret Bakanlığı, 4 yılda 80 bin işletme ve 500 bin ürünü denetledi

Ticaret Bakanlığı, 4 yılda 80 bin işletme ve 500 bin ürünü denetledi

  • 0
  • 0
Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcıları atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcıları atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

  • 0
  • 0

Deremezra Yaylası Rize'nin hangi ilçesindedir?