İyidere'de yeni kooperatif ofisi açıldı

İyidere'de yeni kooperatif ofisi açıldı

  • 0
  • 0

Rize'nin İyidere ilçesinde yapımı süren Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olan İyidere Lojistik Limanı projesine yönelik önemli bir adım daha atıldı. 2026 yılında tamamlanması beklenen limanın bulunduğu ilçede, İyidere Lojistik Limanı Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi kurularak faaliyete geçti.

Açılışa İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, İyidere Kaymakamı Eray Gürsoy, İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, Ak Parti İlçe Başkanı Nuraydın Aynacı ve kooperatif kurucuları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kooperatif Başkanı Fatih Özdemir, bölgedeki fabrikalara ve liman işletmesine kesintisiz hizmet sunmayı amaçladıklarını belirterek, “Kooperatifimizin bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Açılışta konuşan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ise, Rize İyidere Lojistik Limanı’nın Karadeniz ve Kafkasya bölgeleri için büyük bir taşıma merkezi olacağını ve yılda 13 milyon ton kapasiteyle büyük gemilere hizmet vereceğini söyledi. 

Limanın bölgesel lojistik ağın önemli bir parçası olacağını belirten Mete, "2026 yılında faaliyete geçtiğinde Doğu Karadeniz, Kafkasya koridorunun kilit noktası olacak," diye ekledi.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

TKİ'de iş kazaları son 20 yılda yüzde 85 azaldı

TKİ'de iş kazaları son 20 yılda yüzde 85 azaldı

  • 0
  • 0
Motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

  • 0
  • 0

Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan ''Palovit'' yaylasının rakımı kaçtır?