İyidere Lojistik Merkezi, Rize’deki işsizliği azaltacak potansiyele sahip

İyidere Lojistik Merkezi, Rize’deki işsizliği azaltacak potansiyele sahip

  • 0
  • 0

İyidere Lojistik Merkezi yapımı hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, projenin tamamlanmasıyla birlikte Rize’deki istihdama önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Yapımı devam eden lojistik merkezin hayata geçmesinin ardından Rize-Artvin Havalimanı ve Rize'nin Doğu ve Güneydoğu'ya açılan kapısı olan Ovit Tüneli ile şehir ekonomisinin entegre olması hedefleniyor. 20 milyon ton dolgu ile yapılması planlanan lojistik merkezinde çalışmalar büyük bir hızla sürüyor.

İyidere Lojistik Merkezi’nin istihdama katkı sağlayacağını belirten  AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, "Lojistik merkezimizin en önemli yanı istihdam fırsatlarıdır. 2 bin 500 ile 3 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak ve dolaylı olarak 8 bin ile 10 bin  kişiye potansiyel sunacak bir durumdan bahsediyoruz. Eğer gerçek potansiyeline ulaşabilir ve etkili bir şekilde yönetilirse, Rize'de neredeyse işsizlik sorunu kalmayacaktır.” dedi. 

Yapımı devam eden lojistik merkezinin Türkiye’nin 4. büyük limanı olacağını vurgulayan Avcı, “Bu lojistik merkezi, Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya en yakın limanını inşa ediyor. Bu da demek oluyor ki Türkiye'nin dördüncü büyük limanı burada olacak. Ayrıca, bu liman Rize'yi üretim ve ticaret koridorlarına yaklaştıracak. Biz burada Kafkasya'ya, Orta Doğu'ya ve Gürcistan'a bağlantı sağlayabilecek bir lojistik alan oluşturuyoruz. Karadeniz'deki limandan Orta Doğu'ya kadar, Mardin üzerinden ve Ovit Tüneli vasıtasıyla yapılacak transit ticaret yolu ile ürün transferini gerçekleştirebileceğimiz bir yol oluşturuyoruz. Ayrıca, lojistik merkeze bir demiryolu bağlantısı kurmayı planlıyoruz.” diye konuştu. 

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Tırla çarpışan otomobilin sürücüsü yaralandı

Tırla çarpışan otomobilin sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0
Silahlı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı

Silahlı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı

  • 0
  • 0

2023 yılı itibariyle Ç.Rizespor kulüp tarihinde kaç yabancı teknik adam görev aldı?