İyidere Lojistik Limanı, Türkiye Ekonomisine Yeni Bir Soluk Getiriyor

İyidere Lojistik Limanı, Türkiye Ekonomisine Yeni Bir Soluk Getiriyor

  • 0
  • 0

Karadeniz'in yükselen yıldızı İyidere, lojistik merkeziyle Türkiye'nin uluslararası ticaretteki konumunu güçlendirecek,

Rize'nin İyidere ilçesinde yapımı sürmekte olan Lojistik Limanı, Türkiye'nin lojistik altyapısındaki en önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. 

Mardin-Rize demiryolu hattıyla güçlendirilecek olan bu devasa proje, Ortadoğu ülkelerini Karadeniz'e bağlayarak Avrupa'ya ulaşımın kolaylaştırmasıyla dikkat çekiyor.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, ilçelerinde bu derece stratejik bir ticaret limanının olmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Proje ile ilimiz ilçemiz bir geçiş limanı olacak. Doğudan gelen lojistik ürünler buradan Karadeniz üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşabilecek. Bu yatırım ilimizin ekonomik kalkınmasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Modern altyapısı ve geniş kapasitesiyle Karadeniz'in en önemli lojistik merkezlerinden biri olacak İyidere Lojistik Limanı, Türkiye'nin uluslararası ticaret bağlantılarını güçlendirecek ve Karadeniz Bölgesi'ni global ticaret yollarına entegre edecektir" dedi.

Proje, Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik potansiyelini artırarak bölgedeki istihdamı ve yaşam standardını yükselteceğine dikkat çeken Mete, “Proje, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki ticaret hacmini artırarak Türkiye'nin ticaret ağını genişletecek. Türkiye'nin lojistik altyapısını güçlendirerek, ülkenin rekabet gücünü artıracak. Projenin Mardin-Rize demiryolu hattıyla desteklenmesi, lojistik merkezin ulaşım ağını genişletecek ve karayolu taşımacılığına alternatif bir seçenek sunacak. Limanın geniş kapasitesi sayesinde, bölgedeki üreticilerin ürünlerini dünya pazarlarına daha kolay ulaştırması sağlanacak. Modern teknolojik altyapısıyla donatılacak olan liman, verimli ve güvenli bir lojistik hizmet sunacak. Rize İyidere Lojistik Limanı, Türkiye'nin lojistik hedefleri doğrultusunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, hem bölge hem de ülke genelinde ekonomik ve sosyal kalkınma sağlanacağı öngörülüyor” ifadelerine yer verdi. 

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme

  • 0
  • 0
Rize Belediyespor evinde mağlup oldu

Rize Belediyespor evinde mağlup oldu

  • 0
  • 0

Türk Sanat Müziği'ne unutulmaz eserler kazandıran Rizeli bestekar?