İpekdal, Rize’ye neden atanamadığını açıkladı

İpekdal, Rize’ye neden atanamadığını açıkladı

  • 0
  • 0

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Rize’ye atanan ve sonrasında ataması iptal olan Adnan İpekdal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bakanlığa ailevi durumumdan dolayı Samsun dışında bir şehirde çalışamayacağımı ilettim” dedi.

3 Kasım tarihinde, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Esra Alemdaroğlu yerine Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, görevine başlamadan ataması iptal edilmişti. 

İpekdal yeniden Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Samsun İl Kültür Turizm Müdürlüğü uzman kadrosuna alındı.  

Adnan İpekdal yaşanan süreci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  değerlendirdi.

İpekdal yaptığı açıklamada “Bugüne kadar devlet bürokrasisinde yürüttüğüm İl Müdürlükleri, Bölge müdürlüğü ve ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarının başkanlıkları dahil hiçbir idari göreve kendim talip olarak gelmedim; bu görevler şahsıma teklif ve tevdi edilmek suretiyle geldim. Beş yılı aşkın bir süredir yürüttüğüm Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevimden, Bakanlığımızın, kendi doğduğu şehirlerde görev yapan il müdürlerine rotasyon uygulaması ile Rize’ye atandım. Ancak, 93 yaşında bakıma muhtaç validem ve ailevi durumumdan dolayı Samsun dışında bir şehirde çalışamayacağımı, Rize İl Müdürlüğü atamamın iptali ile Samsun’da uzman kadrosuna atanma talebimi bakanlık yetkililerimize ilettim. Bakanlığımızın talebimi uygun görmesi ile bundan sonra Samsun’da Kültür ve Turizm Uzmanı olarak görev yapacağım” ifadelerini kullandı. 

Haber : MELDA AYSU

Yorum Yap

Husumetlisini atölyede bıçakla ağır yaraladı

Husumetlisini atölyede bıçakla ağır yaraladı

  • 0
  • 0
Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

  • 0
  • 0

ADNKS 2022 yılı verilerine göre Rize'nin yaş ortalaması kaçtır?