İncesu (Marbudam) Yaylası: Rize'nin saklı cenneti

İncesu (Marbudam) Yaylası: Rize'nin saklı cenneti

  • 1
  • 0

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı İncesu Köyü sınırlarında bulunan ve halk arasında Marbudam Yaylası olarak bilinen bölge, adeta bir doğa harikası. Ancak 45 km uzaklıkta ve 2280 rakımda konumlanmış olmasıyla dikkat çekiyor.

Peki, Marbudam Yaylası nerededir? Marbudam Yaylası’na nasıl gidilir? Marbudam Yaylası etrafında imkanlar nelerdir? Marbudam Yaylası’nda hangi aktiviteleri yapabilirsiniz Marbudam Yaylası’nın rakım bilgileri nedir? Marbudam Yaylası’nın özellikleri nelerdir? Marbudam Yaylası’na dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Çayeli-Kaptanpaşa-Çataldere yolunu takip ederek ulaşılabilen İncesu (Marbudam) Yaylası, manzaralı ve binek araçlarla rahatça ulaşılabilen bir rota sunuyor. Bu güzergahı takip edenler, 3 km daha devam ederek Marbudam Orta Yayla'ya ulaşabilirler. Burası, küçük ve otantik bir yayla olarak öne çıkıyor.

Kışın pek çok kişinin bulunmadığı köy, genellikle hayvancılıkla uğraşan yerel halk tarafından kullanılıyor. Geniş düzlükler, hayvanların otlatılması için ideal bir alan sunuyor. Yayla, kendine özgü mimarisi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. İklim şartlarına karşı korunmak için yapılan taş ve ahşap evler, dar sokaklar arasında sıralanmış durumda.

İncesu (Marbudam) Yaylası, Rize'nin gizli cennetlerinden biri olarak keşfedilmeyi bekleyen bir doğa harikası.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

14 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövdüler

14 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövdüler

  • 0
  • 0
Rize’de Gençlik ve Spor Festivali düzenlenecek

Rize’de Gençlik ve Spor Festivali düzenlenecek

  • 1
  • 0

2008 yılında Kış Turizm Sporları Merkezi ilan edilen yayla?