Hızlı tren hayalimiz 2053’e kalmasın

Hızlı tren hayalimiz 2053’e kalmasın

  • 1
  • 1

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, seçimler öncesi çalışmaların başladığı bildirilen Samsun Sarp Hızlı Tren Projesinin 2053’e kalmamasını beklediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katıldığı bir programda 53 şehirde hızlı tren olacağı açıklamasının kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, “Samsun Sarp Hızlı Tren Projesi Karadeniz illeri için son derece önemli bir yatırım olacak. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katıldığı bir programda ‘Kaç ilimize yüksek hızlı tren gelecek?’ sorusuna yanıt verdi. Burada gelecek projeksiyonlarında 53 tane ilin olduğuna vurgu yaparak ‘Karadeniz'de ilk etapta Samsun sonra Sarp, bunları düşünebilirsiniz’ dedi.  ‘Kaç yılda olacak?’ sorusuna ise Bakan Uraloğlu ‘İlk etapta 2028, 2035 ve 2053 diyebilirim.’ açıklamasında bulundu. Bizde bu açıklama üzerine bu konuda bir beyanat verme ihtiyacı gördük. İyidere Lojistik Merkezi destekleyecek bu projenin en geç ilk etap olan 2028 yatırım planında olmasını arzu ediyoruz” dedi.

“LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLU BAĞLANTISI İLE TAÇLANDIRILMALI”
Türkiye’deki tüm lojistik merkezlerinin demiryolu hattının bulunduğuna vurgu yapan Başkan Aksoy, “İyidere Lojistik Merkezinin tamamlanmasıyla da demiryoluna ihtiyacı olacağını ve İyidere Lojistik Merkezini demiryolu bağlantısı ile taçlandıracaktır. Özellikle lojistik merkezi besleyebileceğimiz bir demiryolu ağına ihtiyacımız var. Rize’ye demiryolu ağının getirilmesi artık şart. Bununla ilgili uzun zamandır açıklamalar ve görüşmeler yapıyoruz. Bu projeler çok kısa vadede yapılabilecek projeler değil fakat bir an önce projenin ön çalışmalarına başlanılmalıdır” diye konuştu.

Haber : Hüseyin Çatan

  • Memiş Sarı

    Memiş Sarı

    Sayın Başkan, bu hattı el altından Trabzon lobisi engellemeye çalışacak. Ama öyle göstermeyecekler. Reise imzalatıncaya kadar iş tehlikededir...

    Cevap yaz
    15.09.2023 14:31
Yorum Yap

Çayelispor Başkanı Engin Sofu: “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık”

Çayelispor Başkanı Engin Sofu: “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık”

  • 0
  • 0
Karadeniz'in yüksek kesimleri beyaza büründü

Karadeniz'in yüksek kesimleri beyaza büründü

  • 0
  • 0

2950m. ile Rize'nin en yüksekte yer alan gölü hangisidir?