Hayatta sizi motive eden en ilham kaynağınızdır?

Hayatta sizi motive eden en ilham kaynağınızdır?

  • 0
  • 0

Rize Takip ekranlarında Gazeteci Aytekin Kalender’in sunumunda yayınlanan programda Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin kendine sorulan sorulara samimi cevaplar verdi.

Başkan Rahmi Metin, “hayatta sizi motive eden, örnek aldığınız bir kişi veya ilham kaynağınız nedir” sorusunu yanıtladı. 

“ANNEM BABAM İDOLLERİM OLDU: RAHMETLİ ANEMİN ŞİİR KİTABI VAR”
Başkan Rahmi Metin, insanların kendilerini motive eden hayata hazırlayan örnek aldıkları kişilerin genellikle anne babaları olduğunu belirterek, “Benim annem tam bir Osmanlı kadınıydı. Çok çalışkandı. Zamanı değerliydi. Sabah namazında kalkar ve yatsı namazına kadar hep bir işi vardı. Bağ bahçe işleri, ibadet, kışın terlik patik dokuyup Kuran kurslarına verirdi. Örnek alırdım izlerdim onu. Bir şey demiştir de yapmamıştır bilmiyorum. Bir şeye karar vermişse mutlaka onu yapardı. Son yıllarında bir şiir kitabı yazdı. 1932 yılında doğmuş bir kadın ve edebiyata şiire merakıyla yayınlanmış bir şiir kitabına sahip. Bir eser bıraktı geriye. Hep hayat doluydu hep bir üretme merakı mücadele. Ben ondan şunu öğrendim. Her anı dolu dolu yaşayan insanlardı. O jenerasyon fabrika gibi her anında üretmeyi seçmişti. Her koşulda imkansızlıklarda hep ürettiler. Babam esnaftı. Siyasetle uğraştı. Bir disiplin içinde işlerini yapardı. Bu anlamda onlar bizim için idoller oldu” dedi. 

“ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIYORDUM”
Başkan Metin, hayatında kırılma noktalarından birini anlatarak, “Rahmetli Osman Karavin ile yaşadığım bir anıdır. Sosyoloji okuyorum üniversitedeyim ama okumak istemiyorum. Geldim ara tatilde anne babam İstanbul’daydı. Ben okulu bırakacağım Erzurum’a gitmek istemiyorum öğretmenlik yapmak istemiyorum o zaman neden okuyacağım. Osman bana dedi ki ‘biz seninle arkadaşlık yapmaya devam ederiz ama sen okulu bırakacaksın biz okumaya devam edeceğiz sen bizim aramıza artık gelip girmezsin sen ayrı bir şeyler yapacaksın’ Bu konuşması beni etkilemişti. Nasıl öylemi olur dedim ve okula devam ettim. Üniversiteyi bitirdik ve üniversite mezunlar derneği kurduk. Beni başkan seçtiler. Ardından Rize Üniversitesi Geliştirme Derneğini kurduk orada da başkanlık yaptım. Ardından İl Genel Meclisi Başkanlığı ve şimdi Rize Belediye Başkanlığı yapıyorum. Üniversite bitirmiş olmasaydım belki de bu teklifler bana yapılmayacaktı. Belki ticarette başka bir yerlerde olacaktım. Böyle bir kırılma noktam var” diye konuştu.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Avukat Sancaktutan adaylığını duyurdu

Avukat Sancaktutan adaylığını duyurdu

  • 1
  • 0
Tır alevlere teslim oldu

Tır alevlere teslim oldu

  • 0
  • 0

Ardeşen için 'Bu yörenin ardı şendir' dediği rivayet edilen ve isminin kaynağı olduğu düşünülen Osmanlı padişahı kimdir?