Havalimanındaki teknik alt yapı en üst düzeye çıkıyor

Havalimanındaki teknik alt yapı en üst düzeye çıkıyor

  • 0
  • 0

Rize Artvin Havalimanında Aletli İniş Sistemi (ILS) olmadığı yönündeki eleştirilere Rize Milletvekili Muhammed Avcı uzmanlarıyla birlikte değerlendirdi. Avcı, havalimanındaki teknik alt yapı ve donanımın en üst düzeye çıkartılacağını söyledi.

Rize Artvin Havalimanında Rize Milletvekili Muhammed Avcı açıklamalarda bulundu. 

Avcı, havalimanında tek yönlü olarak ILS cihazının kullanıldığını belirterek, “Genelde tüm Türkiye’deki havalimanlarında da tek yönlü ILS kullanılmaktadır. Diğer yön içinde yeni cihazların eklenmesi için bir çalışma başlatıyoruz. Konuyla ilgili Devlet Havalimanları İşletmeleri Genel Müdürleriyle toplantılar yaptık. Talimatlar verildi. Bu çalışma sonrası iptaller ve aktarmaları en aza indirmek istiyoruz. Her ne tedbir varsa bunu almanın gayreti içindeyiz. Diğer taraftan pistte bir aydınlatma sistemi var. Aldığımız kararla bunu daha güçlü hale getireceğiz. Meteorolojik cihaz anlamında ülkemizin en donanımlı havalimanlarından biriyiz. Rize’de ki havalimanımızın konumu ve ilimizdeki hava şartları nedeniyle bir takım aksamalar zaman zaman olmaktadır. Biz bu olumsuz hava şartlarında havalimanına inişi sağlayacak tüm teknik alt yapıyı sağladık bunu daha da güçlendireceğiz” dedi. 

ILS nedir?
Aletli İniş Sistemi (ILS), pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan bir hassas yaklaşma sistemi. ILS, uçağın pist başına kadar hassas yaklaşmasını sağlayan bir seyrüsefer yardımcı sistemidir.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Rize'de 'sıra gecesi' düzenlendi

Rize'de 'sıra gecesi' düzenlendi

  • 1
  • 0
Minik öğrenciler trafik bilinci için eğitim aldı

Minik öğrenciler trafik bilinci için eğitim aldı

  • 0
  • 0

Rize'de akarsu sporları için ön plana çıkan dere hangisidir?