Haşimoğlu: Turizmde doğru planlama önemli

  • 0
  • 1

Rizeli Turizmci Selami Haşimoğlu, bölgede turizmi geliştirirken doğru planlamanın önemli olduğunu ifade etti.

Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen Ankara 'Rize Günleri' 2-5 Mayıs tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlendi. 

Rizeli Turizmci Selami Haşimoğlu, Ankara ‘Rize Günleri’ etkinliğinde Rize Takip İmtiyaz Sahibi Aytekin Kalender’in moderatörlüğünde düzenlenen Nayla Altı Sohbetinde  açıklamalarda bulundu.

“KARADENİZ ÖNEMLİ TURİZM LOKASYONU”
Katıldığı Nayla Altı Sohbetleri’nde Karadeniz turizminin önemli bir turizm destinasyonu olduğunu ifade eden Haşimoğlu, ““Karadeniz turizmi sadece Rize ile sınırlı değil. Batum’dan Samsun’a kadar önemli bir destinasyon var. Özellikle 8-10 senedir Batum da bu destinasyona giren önemli lokasyonlardan biridir. 30 yıl önce tabiri caizse bölge turizmin olmadığını ifade edebilirim. 1991’li yıllardan itibaren bölgeye özellikle yerli turist noktasında sonrasında yabancı turistlere hizmet etmeye başladık.” dedi.

KARADENİZ TURİZMİNİN GELİŞİMİ
Haşimoğlu, bölge turizminde yaşanan gelişimi şu ifadelerle anlattı: “Sümela Manastırı’nın bekçisi Maçka’da yaşardı. Biz Karadeniz’e tur yaparken bekçiden manastırın anahtarını alır, grubu patika yoldan yürütür, manastırı gezdirip dönüşte tekrar Maçka’ya uğrayıp bekçiye anahtarı teslim ederdik. Bu sadece Karadeniz turizminin önemli sacayaklarından biridir. Ayder, Sümela Manastırı ve Uzun Göl’e son yıllarda alternatif bir çok lokasyon da oluştu. Buradaki gelişim doğru planlanarak ve doğru yönetilmesi gerekiyor.”  

“GELİŞİM DOĞRU PLANLANMALI”
Karadeniz turizmindeki gelişimin doğru planlanması gerektiğini söyleyen Haşimoğlu, “Gelişimin doğru yönetilmesi gerekiyor. Tüketiciye doğru bir şekilde sunulursa çok güzel, ama en ufak bir hata tabiata zarar verir. Çünkü biz burada doğa ve hayal satıyoruz. Elle tutulur ve gözle görülür ürünümüz yok. Doğru bir şekilde planlama yapılmaz ise o hayalin kurulması daha zorlaştırılır. Tüketici orada gerekli hizmeti alamadığını düşünür. Demek istediğim şu turizmi geliştirirken doğru bir şekilde planlama yapmak lazım.” ifadelerini kullandı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

  • Misafir

    Misafir

    Doğru planlamada kastınız çamlıhemsin BÜYIKŞEHIR belediyesinin hem zamandan hemde kağıttan tasarrufla tek plan ile köylerde yaptığinplanlama çalışmaları ise tebrik etmek lazım. Sit derecesi, milli park sınırı hatta köy idari sınırı teferruat kalıyor.

    Cevap yaz
    08.05.2024 22:13
Yorum Yap

Yangında ağır yaralanan adam 52 gün sonra hayatını kaybetti

Yangında ağır yaralanan adam 52 gün sonra hayatını kaybetti

  • 0
  • 0
Rize’nin de aralarında olduğu 77 ilde operasyon

Rize’nin de aralarında olduğu 77 ilde operasyon

  • 0
  • 0

Çay tarımı için ilk denemeler hangi şehirde yapılmıştır?