Güven Aksoy, bu kez de 'makam arabalarıyla' gündemde

Güven Aksoy, bu kez de 'makam arabalarıyla' gündemde

  • 1
  • 0

Rize Esnafının Başkanı Güven Aksoy bir çok kurumun ekmek zammına karşı çıkmasına rağmen ekmeğe zam vermesi ardından geri adım atmasıyla Rize gündemine gelirken bu seferde 4 yerde bulunduğu dört başkanlık ve üç makam arabasından biri olan 2 yıllık makam aracını satarak, makamın bütçesinden 2024 model yeni cip almasıyla gündeme düştü.

RİZE ESNAFI GÜVEN AKSOY’A TEPKİLİ
Esnafın sigorta, maaş, faturalar, kredi ve vergi gibi bir çok sıkıntıyla ayakta kalmakta zorlandığı bu dönemde, Devlet tasarruf tedbiri açıklarken; esnafın ödediği aidat, kredi kooperatiflerine ödediği faizlerle aldığı maaş ve harcamalarıyla Esnaf Başkanı Güven Aksoy’un bu rahat tutumu Rize esnafının tepkisine neden oldu. 

ESNAFTAN ALINAN AİDATLARDAN KEYFİ HARCAMALAR HİZMET YOK!
Aksoy’un başkanlığını yaptığı makama, geçtiğimiz günlerde 2 yıllık makam aracını satarak 2024 ile yenilediğini belirten Kalkandere Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Yetimoğlu, “Esnafın hizmetine kullanılması gereken paraları kendi makam arabalarına kullananlara ne desek bilemiyorum. Takdiri Rize esnafına bırakıyorum. Devlet tasarruf tedbiri açıklıyor. Esnaf borç harç dönmeye çalışıyor. Siz 2 yıllık yeni aracınızı 2024 modele yükseltiyorsunuz. Esnaftan alınan bütün aidatlar faizler sizlerin makam arabalarına, başkanın keyfi konforuna gidiyor. Esnaf için bir tane projeniz yok. Rize esnafı bunca dertle boğuşurken hangi esnafın derdini dinleyip çözüm ürettiniz? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Zaten 3 makam araban var. 2 yıllık aracı satıpta 2024’e yükseltmek hangi esnafa karı var” diye konuştu. 

MAKAMLAR KEYFİ KULLANILMAKTADIR
Esnafın ödediği aidat ve faizlerle sürülen bu saltanatın hesabını Güven Aksoy’un nasıl vereceğini merak ettiğini belirten Başkan Yetimoğlu, “İkizdere’den Fındıklı’ya, Kalkandere’den Güneysu’ya, Rize’de esnaflık yapan bütün esnafın aidatlarını ödediği esnaf odalarının başında Güven Aksoy var. Küçük esnaf odalarının başkanları, yönetimleri maaş bile almadan hizmet vermeye çalışıyor. Oda sekreterleri bile bu küçük odalara oldukça yük oluyor. Ama Esnaf Birliği Başkanı esnaftan gelen aidatlarla saltanat sürüyor. Bu arabalar zaten esnafın hiçbir faydasına kullanılmamaktadır. Çoğunlukta başkanın keyfi ziyaretleri hafta sonu gezilerinde kullanılmaktadır. Üstelik arabaların akaryakıt ve benzeri giderleri de esnafın ödediği aidat faiz gibi paralardan ödenmektedir” diye konuştu.

OMURGALI OLMAK MENFAATİNE GÖRE DANSÖZ GİBİ KIVIRMAK DEĞİLDİR
Kalkandere Kredi Kooperatifinde çalışan memura maaş ödemekte zorlandıklarını belirten Yetimoğlu, “Bizler esnafa hizmet etmek için gerektiğinde kendi işlerimizden kazandığımız ücretlerden kooperatifimize yardım ederken Rize Artvin Kredi Kooperatif Başkanı Güven Aksoy lüks içinde yaşıyor. Sosyal medyadan bize laf eden whatsapp guruplarından arkamızdan konuşan Aksoy, önce çıkıp esnafa bunların hesabını versin. Omurgalı olmak menfaatine göre kıvırmak değildir. Biz TŞOF Başkan Adayı Mehmet Yiğiner’e destek olduk diye arkamızdan demediğini bırakmayan Aksoy, Yiğiner’in seçimleri kazanması ardından telefonlara sarılarak yollara düşmüştür. Aksoy’un omurgalı anlayışı tamda budur. Güven Aksoy menfaatine göre dansözde olur" şeklinde konuştu.

GÜVEN AKSOY, HANGİ YÜZLE ESNAFTAN OY İSTEYECEKSİN?
Rize’de 4 yerde başkanlık Ankara’da iki yönetim kurulundan aldığı maaş, harcırah, toplantı ücretleri, yol-yemek masrafları yetmezmiş gibi makam arabalarından da taviz vermeyen Güven Aksoy'a ağır eleştirilerde bulunan Yetimoğlu, "Bu kadar esnafın kanını emen bir kişi artık hangi yüzle bu esnaftan oy isteyecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rizeli madenciler yarışma için son hazırlıklarını yapıyor

Rizeli madenciler yarışma için son hazırlıklarını yapıyor

  • 0
  • 0
İki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Rize Takip sayfası hangi tarihte kurulmuştur?