Güneysu'da Ödüllü Film Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleşti

Güneysu'da Ödüllü Film Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleşti

  • 0
  • 0

Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı öncülüğünde Güneysu Gençlik Merkezi işbirliği ile düzenlenen ‘En İyi Kısa Film’ yarışmasının kazananlarına düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan AİHL Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın yanı sıra; eşi Zeyneb Baydaş, Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı, Harun Mertoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, kurum müdürleri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, böylesi güzel bir program dolayısıyla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Genç kitaplar projesi Gençlik ve Spor Bakanlığının da desteklediği başlangıcında bir önceki görevimiz icabıyla katkımız olduğu, ilk ödül törenine de katıldığım bir organizasyon. Genç Kitaplar, bakanlığımızın desteklediği ve yaygınlaşmasını istediği bir proje haline geldi. Yüzlerce gencimiz kitaplarla buluştu ve bunlar arasından yüzlerce kitap okundu. Bu kitaplar için özetler ve çekimler yapıldı ve kataloglar halinde basıldı. Emek veren tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Rize'mize yakışan bir proje oldu” dedi.

‘En İyi Kısa Film’ yarışmasında dereceye giren genç yönetmenlerin filmleri, gösterildi. Akabinde genç yönetmenlere ödülleri takdim edildi. 

 ‘Emanet’ adlı filmi ile Umutcan Hızır kısa film yarışmasının birincisi olarak 30 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.  ‘Dönüş’ adlı filmi ile Halenur Türk ikincisi 20 bin TL’lik ödülün ve ‘Eksik’ adlı filmi ile ise Enes Küçük üçüncüsü olarak 10 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.
Gecede jüri üyelerine de teşekkür plaketleri takdim edildi.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Filistin'e destek için yürüyüş ve oturma eylemi yapıldı

Filistin'e destek için yürüyüş ve oturma eylemi yapıldı

  • 0
  • 0
Meşrubat yüklü kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı

Meşrubat yüklü kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi, 'Vilayet Nizamnamesi'ne göre hangi tarihi kuruluş yılı olarak kabul eder?