Güney Çevre Yolu için kamulaştırma kararı

Güney Çevre Yolu için kamulaştırma kararı

  • 0
  • 0

1 Mayıs 2023 tarihinde temeli atılan Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Geçişi projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete'de yayımlandığı bilgisini vererek “Güney Çevre Yolu Projesi üzerinde bulunan bazı alanların acil bir şekilde kamulaştırma kararı aldık. Güney Çevre Yolu bizim içim önem arz eden bir yol projesidir. Yan yol bağlantıları ile bir an önce tamamlayarak hizmete sokmak istiyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu, yayınlanan karara ilişkin "Karar ile Trabzon Güney Çevre Yolu Akçaabat girişi (Darıca-Yıldızlı) arası yolu projesi kapsamında, Özmersin, Akçakale, Salacık, Yeniköy, Darıca, Kavaklı, Çolaklı, Nefsipulathane, Ortamahalle, Yenimahalle, Demirci, Dürbinar, Kaleönü, Sarıtaş, Kayalar, Yaylacık, Osmanbaba, Söğütlü ve Yıldızlı mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı alındı” bilgisini paylaştı.
Bakan Uraloğlu, Trabzon’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 20 yıllık süreçte 29 Milyar 344 milyon liralık tarihi yatırım hamleleri yaptıklarını ifade ederek, “Trabzon’a on bakanlık arasında en fazla yatırım yapan bakanlığa sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’a çok önem veriyor. Biz de bunu çok iyi bildiğimiz için yatırımlarımıza önem veriyoruz. Hatta önümüzdeki dönemde Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem Projeleri’ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Trabzon tarihsel bir öneme sahip bir şehir. Ulaşım aksındaki tek eksiği demir yolu. Bu projelerde hayata geçtiği taktirde, Trabzon 4 aksa sahip olacak” diye konuştu.

Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Geçişi ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırma kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlanması ile ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise “Güney Çevre Yolu; Akçaabatımız, Trabzonumuz ve bölgemiz için kesintisiz ulaşımın sağlanacağı çok büyük ve önemli bir projedir. Toplamda 43 kilometre uzunluğunda olacak olan bu yolun Akçaabat Geçişi için ilk adım; 1 Mayıs 2023 tarihinde atılmıştı. Bu projenin hızla yapılması ve nihayetlendirilip kullanıma açılması için gereken acele kamulaştırma kararını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan onayladı ve Resmi gazetede yayımlandı. Akçaabatımıza, şehrimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber : İHA

Yorum Yap

Ayder’de 5 otel yeni yerlerine taşınıyor

Ayder’de 5 otel yeni yerlerine taşınıyor

  • 1
  • 0
Kuzey ışıkları bu kez Rize'de görüntülendi

Kuzey ışıkları bu kez Rize'de görüntülendi

  • 0
  • 0

Rizespor tarihinde, en fazla hangi yabancı ülkeden futbolcular forma giymiştir?