Görür’den deprem açıklaması: Sismik boşluk yarattı, süre azaldı

Görür’den deprem açıklaması: Sismik boşluk yarattı, süre azaldı

  • 1
  • 0

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde, İstanbul’da olası bir depremi değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, önemli ve dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde Marmara Denizi bölgesinde olası bir depremi değerlendirdi ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu. . Görür minimum 7 üzerinde bir depremin olacağını belirtirken vatandaşları depreme karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

DEPREM PERİYODUNUN SONLARINA GELİNDİ
Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamalarda, Marmara Denizi bölgesindeki deprem riskinin ciddi olduğunu vurgulayarak, özellikle 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin yüzde 64 olasılıkla gerçekleşebileceğini belirtti. 2004 yılında ABD'li jeofizikçi Tom Parsons'un yaptığı çalışmayı hatırlatan Görür, bu çalışmanın sonuçlarının büyük ölçüde kabul gördüğünü söyledi. Görür, Türkiye'nin deprem periyodunun sonlarına geldiğini ve stres birikiminin arttığını ifade etti.

İstanbul'un depreme hazırlıklı olmadığını söyleyen Prof. Dr. Görür, olası bir depremde hastaneler, itfaiye gibi temel hizmetlerin nasıl işleyeceğinin belirsiz olduğunu ifade etti. Şehir içi ulaşımın zorluğuna dikkat çeken Görür, İstanbul'un kaosa sürüklenebileceğini ve insanların büyük sıkıntılar yaşayabileceğini dile getirdi. Görür, İstanbul'un kendi kendine yardım edemeyeceğini, dışarıdan yardım ve destek alması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Görür, yerel seçimlerde depreme hazırlık konusunu gündeme getireceğini belirterek, devletin afet yönetimi projelerini siyasi şovlardan uzak bir şekilde ve devlet projesi olarak yürütmesi gerektiğini söyledi. Deprem kültürünün geliştirilmesi ve depreme dirençli kentlerin inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Görür, geleceğimizin tehlikede olduğunu ve millet olarak sorunlara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Haber :

Yorum Yap

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçı ne zaman oynanacak?

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçı ne zaman oynanacak?

  • 0
  • 0
Rize’de site sakinlerinin fahiş aidat ve asansör tepkisi!

Rize’de site sakinlerinin fahiş aidat ve asansör tepkisi!

  • 0
  • 1