Fırtına yaklaşıyor: Rize için 'turuncu' kod ile uyarı yapıldı

Fırtına yaklaşıyor: Rize için 'turuncu' kod ile uyarı yapıldı

  • 1
  • 0

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yarın için kuvvetli fırtına nedeniyle aralarında Rize'nin de olduğu 44 il için 'turuncu' meteorolojik uyarı yaptı.

AFAD'dan yapılan açıklamada 26 Kasım Pazar günü için alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; aralarında Rize'nin de olduğu 44 il için 'turuncu', 20 il için de 'sarı' uyarı olmak üzere toplam 64 il için meteorolojik uyarı yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, uyarı verilen illerdeki vatandaşlara, valiliklere, kaymakamlıklara ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı belirtilerek; çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Turuncu uyarı yapılan iller: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

Sarı uyarı yapılan iller: Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.

Turuncu Kod Nedir?
Turuncu kod 'hava durumunun tehlikeli' olduğu anlamına geliyor. Bu kod, 'Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.' uyarısını içeriyor.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize’de FormuLaz yarışlarının tarihi belli oldu

Rize’de FormuLaz yarışlarının tarihi belli oldu

  • 0
  • 0
Çıkan yangında 2 katlı ev kullanılamaz hale geldi

Çıkan yangında 2 katlı ev kullanılamaz hale geldi

  • 0
  • 0

15. yüzyılın sonlarında Hemşin bölgesine hakim olan devletin adı nedir?