Etlik Şehir Hastanesinde kronik yarası bulunan hastalar için özel klinik

Etlik Şehir Hastanesinde kronik yarası bulunan hastalar için özel klinik

  • 1
  • 0

Ankara Etlik Şehir Hastanesi bünyesinde poliklinik, yataklı servis, yoğun bakım servisi ve iki ayrı ameliyathane bulunan Kronik Yara ve Diyabetik Ayak Kliniği'nde depremzedeler de hizmet alıyor.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi bünyesindeki, poliklinik, yataklı servis, yoğun bakım ve iki ayrı ameliyathanesiyle tüm hizmetlerin aynı çatı altında verilmesiyle ön plana çıkan Kronik Yara ve Diyabetik Ayak Kliniği, diyabetik ayak yarası bulunan depremzedelere de umut oldu. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve Kronik Yara ve Diyabetik Ayak Kliniği Direktörü Doç. Dr. Hikmet Erhan Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin, her geçen gün görülme sıklığı artan bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Türkiye nüfusunun yüzde 10'unundan fazlasının diyabetli olduğunun öngörüldüğünü aktaran Güven, bu hastalığının genel olarak damar ve sinirler dahil olmak üzere vücudun her tarafını etkileyen bir hastalık olduğuna işaret etti. "Hayati tehlike yaratabiliyor"

Güven, diyabetin en önemli komplikasyonlarından birinin diyabetik ayak olduğuna işaret ederek, "Diyabetik ayak, hem tedavisi maliyetli hem hastaların hareket ve iş hayatına katılmasına engel oluyor hem de uzuv kaybına hatta ciddi enfeksiyonlara yol açarak hayati tehlike yaratabiliyor." dedi.

Diyabet hastalarında, ayak damarlarının, sinirlerin tutulması sonucunda ayakta iyileşmeyen yara, şekil bozukluğu, his kayıplarının görülebildiğini anlatan Güven, "Bu durumda açılan yaradan, enfeksiyon kaynaklarının vücuda girmesi sonucu, uzvu hatta hayatı tehdit eden ciddi sorunlar görülebiliyor." diye konuştu. Uzuv kaybının hasta için psikolojik ve fiziksel açıdan çok ciddi bir durum olduğunun altını çizen Güven, şunları söyLedi:

"Enfeksiyon ve yaralar nedeniyle bazı parmak ya da ayağın ön kısmının ampüte edilmesi söz konusu olabiliyor. Bizim amacımız, diyabet ayak sorunu yaşayan hastalarımızın kendi topuklarının üzerine basabilmesini sağlamak. Tedaviyle, hastanın dizinin altına bir protez koymaksızın yürümelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bir parmağın bile kaybı, yürüyüşte olumsuzluk yaratır, ancak topuğun korunması, vücudun desteklenmesi açısından önemlidir."

Haber :

Yorum Yap

Siber polisinden müstehcenlik operasyonu: 3 gözaltı

Siber polisinden müstehcenlik operasyonu: 3 gözaltı

  • 0
  • 0
Gözler TCMB'nin faiz kararına çevrildi

Gözler TCMB'nin faiz kararına çevrildi

  • 0
  • 0

1992 Olimpiyatları'nda güreşte altın madalya kazanan Rizeli sporcu?