Eski Başkan Bakırcı: Bu işi iyilikle çözemedik gereğini mahkeme yapacaktır

Eski Başkan Bakırcı: Bu işi iyilikle çözemedik gereğini mahkeme yapacaktır

  • 0
  • 0

Eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de 2019 yılında hizmet vermeye başlayan Rize Organize Sanayi Bölgesinde işletme sahipleri aradan geçen 5 yılda henüz tapularının verilmediğini belirterek yetkililere seslendi.

Rize Organize Sanayi Bölgesinde birtakım sıkıntılar yaşadıklarını dikkat çeken Organize Bölgesinde İşletme Sahibi ve Eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Rize coğrafi olarak zor bir yer. Burada sanayi için önemli bir yatırım ve üretim alanı yapıldı. Bizde kendi işletmemize 23 parselden birini alarak yatırım yaptık. Buradaki parsellerden en zor olan yerlerden birinde biz bu yatırımı hayata geçirdik. Eski belediye başkanı olduğumuzdan burada bir toleransımız olmadı aksine daha çok maliyetli bir alanı yatırıma dönüştürdük. 6.800 metrekare bir tahsis alanımız var. Bu alanda yapılacak yatırım için temel açma zemin oluşturma gibi çalışmaları Organize Sanayi Yönetimi yapması gerekirken bugünkü parayla 15 milyon gibi bir bütçeyle bu alanı oluşturduk. Şu an hizmet veriyoruz fakat bize o gün taahhüt edilen haklar henüz verilmedi. Biz yazılı taahhüt edilen haklarımızı istiyoruz” dedi. 

BAKIRCI: RİZE’DE 350 KİŞİLİK BİR İSTİHDAM SAĞLIYORUZ
Burada ki üretim tesisinde havalandırma kanalları ve doğalgaz boruları imal ettiklerini belirten Halil Bakırcı, “Burada yaklaşık 75 kişi çalışıyor. Bu tesisi açmamızla birlikte yaklaşık çalışan sayımız 350’lere çıktı. 40 mühendis, 25 alanında uzman üniversite mezunu çalışanımız var. İlimize istihdam alanında da katkı yapıyoruz. Organize Sanayide işletmemizi açmamızla birlikte 120 kişiye daha iş imkanı sağladık. Bu fabrikamızı çok zor şartlarda hizmete aldık” diye konuştu. 

BAKIRCI: BU İŞİ İYİLİKLE ÇÖZEMEDİK GEREĞİNİ MAHKEME YAPACAKTIR
İşletme sahiplerinin yaptıkları üretim tesisleri için sözleşmelerinde yer alan tapularını 5 yılda halen alamadıklarını belirten Bakırcı, “Bütün herkes aynı sorunu yaşıyor. Yerimiz var. Milyonluk yatırım yaptık. Ama tapumuz yok. Bize gece kondu gibi bakılıyor. Hakkımız ve sözleşmemiz var. Yaptığımız yatırım ve istihdam sayılarımız sözleşmeye göre fakat ne hikmetse tapularımız verilmiyor. Öte yandan bizim orada işletme sahipleri Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulunda olmaları gerekiyor. Benim öyle bir talebim yok olmazda. Fakat bizim orada ciddi yatırımları olan firmaları temsilen yönetici olup orada bizlerin sorununu dile getirecek isimlerin yönetime alınması şart. Biz bu konuları defalarca dile getirdik fakat duyan olmadı. İşletmenizi açın 6 ay sonra tapunuzu vereceğiz dediler fakat 5 yıl geçti. Elimizde sözleşmeler var. Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri bu tapuların bizlere verilmemesi konusunda bir direnci olduğunu düşünüyoruz. Şu an mahkeme için gerekli evrakları topluyoruz. Bu işi iyilikle çözemedik gereğini mahkeme yapacaktır. Hatta yönetimin yapması gereken bugünkü parayla 15 milyon alan oluşturma maliyetini de geri almak için de mahkemeden talebimiz olacak” ifadelerine yer verdi. 

VALİ BAYDAŞ VE MİLLETVEKİLİ AVCI DEVREYE GİRDİ
Konuyla ilgili Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile bir görüşme yaptıklarını belirten Bakırcı, “5 yıldır içeride bu mücadeleyi veriyoruz. Ama artık çözüm bulamayınca konuyu yetkili mercilere ve siyasilere ilettik. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, konuya yeni vakıf olduğunu çalışma yaparak bir neticeye ulaşabileceklerini bizlere dile getirdi. Aynı şekilde Rize Milletvekili Muhammed Avcı’da konunun takipçisi olacaklarını sorunu çözeceklerini belirttiler. Süreç işliyor. Bizde bir an önce çözüm bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamlandı.
 
YORMAZ: YÖNETİMSEL OLUMSUZLUKLAR MOTİVASYONUMUZU OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yormaz Asansör İşletme Sahibi Cenk Yormaz, Organize Sanayi Bölgesinde üretim yaparak yaklaşık 40 ülkeye ürün ihraç ettiklerini belirterek, “Burada üretim çalışmalarımıza odaklanmak istiyoruz. Ne yazık ki yönetimsel bazı olumsuzluklar çalışma motivasyonumuzu olumsuz etkiliyor. 5 yıl önce hizmete başladığımız bu sanayide bize taahhüt edilenler yerine getirilmedi. Şimdi yeni etap çalışmaları var. Biz bu şekilde mağdur edilmişken yeni yatırımcılar nasıl burada yatırım yapsın. 5 yıldır bizi oyalıyorlar. Tapularımız bir türlü verilemedi. Yönetimde bulunması gereken sanayiciler yönetimde halen değiller. Biz hakkımız olan bir şeyi talep ediyoruz ve bunların bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Rize'deki müzeleri 26 bin kişi ziyaret etti

Rize'deki müzeleri 26 bin kişi ziyaret etti

  • 0
  • 0
Galatasaray-Ç.Rizespor İlk 11’leri belli oldu

Galatasaray-Ç.Rizespor İlk 11’leri belli oldu

  • 0
  • 0

Şenol Birol futbola ilk hangi kulüpte başlamıştır?