Enkazda dünyaya gelen mucize bebek Afra'dan yürekleri burkan haber

Enkazda dünyaya gelen mucize bebek Afra'dan yürekleri burkan haber

  • 0
  • 0

Enkaz altında doğan ve tüm ailesini depremde kaybeden mucize bebek Afra artık halası ve eniştesi ile beraber. Dünyanın konuştuğu bebek 6 aylık oldu. Depremin acı yüzünün sembolü olan Afra yeni evini de kaybetmek ile karşı karşıya...

Afra, Suriye'de yıkılan bir binanın enkazında bulunduğunda, göbek kordonu hala, doğumdan hemen sonra hayatını kaybeden annesine bağlıydı.

Şubat ayında yaşanan depremin ardından bebeğin mucizevi şekilde kurtarılmasını gösteren videolar tüm dünyada büyük ilgi gördü. O zamandan bu yana Afra büyük bir gelişim gösterdi.

Bugün Afra altı aylık, sağlıklı ve mutlu bir bebek. Onu, DNA testinden sonra evlat edinen halası Hala al Sawadi ve eşi Halil al-Sawadi, yedi çocuklarıyla birlikte büyütüyor. Türkiye sınırına yakın, Suriye'deki Cinderes'te yaşıyorlar.

"Henüz çok küçük ama bana babasını ve özellikle gülüşüyle kız kardeşi Nawara'yı hatırlatıyor. Onlar da depremde hayatını kaybetti" diyen Halil al-Sawadi, "Birlikte çok vakit geçiriyorduk. Bize hiç zorluk çıkarmıyor" sözlerini ekliyor.
Annesi, 6 Şubat depreminin hemen ardından, yıkılan evlerinin enkazında doğum yaptı ve arama kurtarma ekipleri onu bulmadan önce hayatını kaybetti. Eşi ve dört çocuğu da depremde öldü. Çekirdek aileden kurtulan tek kişi yeni doğan Afra'ydı.

Halil, tüm canlılığıyla hatırladığı olayları şöyle anlatıyor: "Evlerinin yıkıldığını gördük. Eşim 'kardeşim, kardeşim' diye bağırmaya başladı. Çatı üzerilerine yıkılmıştı. Biri beni çağırarak bir kadın bedeni bulunduğunu söyledi. Oraya ulaştığımda kazmaya başladım, ardından bir ses duydum. Bu Afra'ydı, hala annesine bağlıydı. Onu kurtarmakta kararlıydık, ailesinden kalan tek hatıra olacağını biliyorduk".

Kurtarma anını gösteren video sosyal medyada paylaşıldı ve çok izlendi. Bebek hastaneye götürüldü ve adı, Arapça'da mucize anlamına gelen Aya kondu.

Ona bakan doktor, Afra'nın şişlik ve yaralarının olduğunu, çok zor nefes aldığını söylüyordu.

Altı ay sonra, yaralar artık görünmüyor. Depremin hemen ardından enkazdaki tozdan dolayı solunum problemleri yaşadığını ancak şimdi sağlığının yerinde olduğunu söyleyen Halil, "Onu doktora götürdüm ve şimdi yüzde 100 sağlıklı" diyor.

Haber : Hürriyet

Yorum Yap

Bitki çeşitlerinin kayıt altına alınmasına ilişkin esaslar belirlendi

Bitki çeşitlerinin kayıt altına alınmasına ilişkin esaslar belirlendi

  • 0
  • 0
Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon lira oldu

Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon lira oldu

  • 0
  • 0

Aşağıdaki filmlerden hangisi Rize'de çekilmemiştir?