Emlakçı Burhan Sancaktutan: Rize’de emlak fiyatlarında satış yok artış var!

Emlakçı Burhan Sancaktutan: Rize’de emlak fiyatlarında satış yok artış var!

  • 1
  • 0

Depremden sonra konut fiyatlarında yaşanan ciddi fiyat arışları devam ediyor. Rize merkezde şu an 3 + 1 sıfır veya 5 yıllık bir dairenin fiyatı ortalama 3 milyon TL’den alıcısını bekliyor.

Rize’de yıllardır emlak sektöründe işletme sahibi olan Burhan Sancaktutan, pandemiden sonra fiyatların tüm Türkiye genelinde aşırı şekilde arttığını belirterek, “Bizler yıllardır emlak sektöründe var olan bir firmayız. Pandemi ve deprem sonrası müşterilerimize artık fiyat verirken utanıyoruz. Aşırı derecede fahiş fiyat artışları var. Bunda elbette ki Rize’de konut yapılabilecek arsaların azlığı da etkili oluyor. Şu an iyi bir konumda ve büyük bir dairenin fiyatı 8 milyonlara ulaşmış durumda. Normal insanlar başını sokabilecekleri temiz bir daire içinde en az 3 milyon TL ödemek zorunda kalıyorlar. Bu durumda insanlarımız konut almakta zorlanıyor hatta alamıyorlar. Bu artışlarla Rize merkezde yaşamanın zorluklarını gören bazı vatandaşların köylerinde ki arazileri ve evlerine yatırım yaparak oralara dönüş yaptığını gözlemliyoruz. Bu fiyat artışlarının denetlenmesini rica ediyoruz” dedi.

"Daire fiyatlarının denetlenip makul fiyatlara çekilmesi gerekiyor"

Bankaların konut kredisi altında verdikleri kredilerin rakamının çok düşük kaldığını ifade eden Sancaktutan, “Bir vatandaş bir daire almak için bankaya başvurduğunda banka kendisine 400 bin TL ile 500 bin TL arasında kredi veriyor. Ayrıca faiz oranı da çok yüksek. Bu durumda vatandaş kredi alamıyor dolayısıyla dairede alamıyor. Kenarda birikmişi olan kişiler de fiyatların aşırı derecede yükselmesinden ötürü daire sahibi olmakta zorlanıyor. Kredi limitleri yükseltilerek faiz oranları düşürülmesi gerekiyor. Bir de daire fiyatlarının denetlenip makul fiyatlara çekilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızı şu konuda da uyarmak istiyorum. İnternette gelişi güzel yazılan fiyatlara itibar edip diyalog kurmayın. Bu satışlar zaten fiyatların yükselmesinde en büyük etken olarak görülmektedir” diye konuştu.

Haber: Cansu Şalambar

 

Haber :

Yorum Yap

PKK/KCK'nın sözde sorumlusu tutuklandı

PKK/KCK'nın sözde sorumlusu tutuklandı

  • 0
  • 0
Karabük'te kontrplak fabrikasının temeli atıldı

Karabük'te kontrplak fabrikasının temeli atıldı

  • 0
  • 0

Rize, düşman işgalinden hangi tarihte kurtulmuştur?