Emekli ve memura ek zam geliyor

Emekli ve memura ek zam geliyor

  • 2
  • 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kapsamlı düzenleme için düğmeye bastı. Emekli ve memur maaşlarına ek zam şeklinde yansıyacak refah payı için geçtiğimiz dönemlerde yasal düzenlemeler yapılmıştı. Temmuz zammı için de benzer uygulamalar söz konusu olacak. Peki emekli ve memur maaşı ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaşlarına refah payı verilerek maaşlara ek zam şeklinde yansıyacak yeni düzenlemeler yapılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, alım gücünü ve refah seviyenin artırılması yönünde talimatını verdi. İlgili Bakanlıklar şimdiden çalışmalarına başladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2023'TE YÜZDE 114 ARTTI

Ocak öncesi 3.500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı, yıl başında 5.500 TL'ye ardından geçtiğimiz günlerde yapılan düzeltmeyle 7.500 TL'ye yükseldi. En düşük emekli maaşındaki artış enflasyon rakamlarının çok üzerinde yüzde 114'ü aşmış oldu. Bunun yanında AK Parti döneminde uygulamaya konulan emekli ikramiyesi yüzde 82 artışla 2.000 TL olarak belirlendi ve 15 milyon emekli Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyesi ve emekli maaşı ödemesini aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN TALİMATI VERDİ: ÇALIŞANLARIN, EMEKLİ VE MEMURLARIN GELİRLERİ ARTACAK

Uygulanan ekonomi modeliyle artan milli gelir artışlarını tabana yayacak yeni düzenlemeler için Başkan Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimatını verdi. Yapılacak düzenlemeler çalışanlar, emekli ve memurlar başta olmak üzere hemen her kesimin alım gücünü artıracak.

Haber :

Yorum Yap

Rize’de 5 yıldır çözülemeyen sorun

Rize’de 5 yıldır çözülemeyen sorun

  • 0
  • 0
Rize'de yabancı turizm heyeti tulum eşliğinde karşılandı

Rize'de yabancı turizm heyeti tulum eşliğinde karşılandı

  • 0
  • 0

Hangisi Rize'nin 'Coğrafi İşaretli' lezzetlerinden değildir?