Emekli maaş zammı belli oluyor

Emekli maaş zammı belli oluyor

  • 0
  • 0

2024 Ocak ayındaki emekli maaşı zammı için önemli adımlar atılıyor. 6 aylık enflasyon oranlarına dayalı hesaplamalarla emekli zammı belirlenecek, refah payı hariç netleşecek.

Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nın ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli zammı açıklaması, “Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile paylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.” dedi. 

Aralık ayında yeni asgari ücret için 4 toplantı gerçekleşecek ve uzlaşma usulü tutar belirlenecek. Ocak ayı başında TÜİK Aralık ayı enflasyonunu duyuracak ve 6 aylık enflasyon oranı netleşecek.

6 aylık enflasyon oranlarıyla memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı belli olacak. Refah payı ile en düşük emekli maaşı için çalışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Meclis süreci başlayacak.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Rize'de çay motorlarına ilgi arttı

Rize'de çay motorlarına ilgi arttı

  • 0
  • 0
4 ayda 20 bini aşkın elektrikli otomobil satıldı

4 ayda 20 bini aşkın elektrikli otomobil satıldı

  • 0
  • 0

'Denizi kara, karayı para yapan başkan' olarak bilinen Rize eski Belediye Başkanı?