Emekli ikramiyesi ödemeleri başladı mı?

Emekli ikramiyesi ödemeleri başladı mı?

  • 0
  • 0

Emekli ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak verilecek olan 5 bin TL emekli ikramiyesi milyonlarca emekli tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, 5 bin TL emekli ikramiyesi yattı mı? İşte 5 bin TL emekli ikramiyesi ödeme tarihi...

2023 EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
 
Emekliye 5 bin TL ödemesi başladı. SGK ödemeleri 11-12-13 Kasım'da, BAĞ-KUR ödemeleri 14 Kasım'da yapılacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 5 bin TL tutarında, dul ve yetimlere de bu tutarın aylıktaki hisseye göre yapılmasına 11 Kasım itibarıyla başlanacak.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre bu ödeme SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17,18, 19 olanlar için 11 Kasım'da yapılacak.
 
Ödeme günü 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım ve ödeme günü 23, 24, 25, 26 olanlara ise 13 Kasım'da söz konusu ödeme yapılacak.
BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise söz konusu ödemeler 14 Kasım'da yapılacak.
 
EMEKLİ İKRAMİYESİ BÜTÜN EMEKLİLERE VERİLECEK Mİ?
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi.
 
ÇALIŞAN EMEKLİLER İKRAMİYE ALAMAYACAK
 
1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dâhil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.
Haber : HABER MERKEZİ

Yorum Yap

Meşrubat yüklü kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı

Meşrubat yüklü kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Ocaklı: Derepazarı Çay Fabrikasını nerede yapacaksınız?

Ocaklı: Derepazarı Çay Fabrikasını nerede yapacaksınız?

  • 0
  • 0

Ardeşen hangi yıl ilçe olmuştur?