Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

  • 0
  • 0

Emekli ikramiyesi son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin TL emekli bayram ikramiyesi hakkında açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Işıkhan, emekli ikramiyesi için tarih verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emekliler hariç olmak üzere, tüm emeklilere verilecek 5 bin lira ödemenin zamanına ilişkin soruyu Işıkhan, "Ödemeler, Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Bayramı Emekli İkramiyesini Herkes Alabilecek mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi.

Hangi Emekliler 5 Bin Lira Ödemeden Yararlanacak?

Emekliye 5 bin lira ödenmesine ilişkin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Kanunun önümüzdeki günlerde hızla TBMM'de görüşülmesi bekleniyor.

Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) almakta olan kişiler 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Ayrıca, SGK’dan aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri ödemeden yararlanacak.

Haber : HABER MERKEZİ

Yorum Yap

Yurt içinde gözler TCMB’nin faiz kararına çevrildi

Yurt içinde gözler TCMB’nin faiz kararına çevrildi

  • 0
  • 0
İlhan Palut: Galibiyetle noktalamak isterdik ama bugün bir puan alabildik

İlhan Palut: Galibiyetle noktalamak isterdik ama bugün bir puan alabildik

  • 0
  • 0

Rizespor'un profesyonel liglerde karşılaştığı ilk takım hangisidir?