Ekrem Orhon vefatının 41. yılında anılacak

Ekrem Orhon vefatının 41. yılında anılacak

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi eski başkanı merhum Ekrem Orhon vefatının 41. yıl dönümünde kabri başında anacak.

Ekrem Orhon, Rize Kalesi'nde bulunan kabrinin başında 9 Ağustos Cuma günü saat 11’de Rize Belediyesinin düzenleyeceği programa, il protokolü ve Rizeli vatandaşlar katılacak. Anmada protokol konuşmaları ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edilecek.

1983 yılında vefat eden Ekrem Orhon, 1930’lu yıllarda henüz Cumhuriyetin yürümeye başlamadığı emekleme döneminde yüksek lisansını mühendislik alanında yaparak 1960’lı yıllarda ortaya attığı fikirler, vizyonlarla şehrin o günlerine önemli dokunuşlar yapmıştır. 

Şehirlere ruh veren, yaşadığı döneme ve yaşadığı dönemden sonra ki kuşaklara anlam katan var olduğu dönemde emsallerine, hayata, olgulara farklı bakan insanlar her zaman iz bırakan insanlar olmuştur. 

Bugün eğer yeni Rize’nin hemen yan tarafında genişleme alanları konuşuluyorsa bugün Erzurum’a çok daha kısa mesafeden gidebiliyorsak bu projeleri 1960’lı yıllarda konuşmak o çağın teknolojisinde, o çağın bilgi birikiminde, o yetersizlikte koşullarda sıradan bir insanın düşünceleri olamaz. Orhon’u Rize insanı vefasıyla biliyor. Çalışkanlığı ve o günlerde yaptığı projelerle bilir. Bugün halen Ekrem Orhon yaptığı önemli işlerle anılır. Rizeliler her zaman Orhon’ı vefasıyla anıyor.  Rize’de hiçbir mal varlığı olamaması ile biliniyor.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Hazine ve Maliye Bakanlığı IBAN'la ticarete geçit vermedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı IBAN'la ticarete geçit vermedi

  • 0
  • 0
1 kişiyi silahla yaralayan 2 zanlı tutuklandı

1 kişiyi silahla yaralayan 2 zanlı tutuklandı

  • 0
  • 0

Eski adı 'Hurtoz' olan mahallenin adı nedir?