Efsane Futbolcu Hüsnü Kürkçü Rizespor dergisine açıklamalarda bulundu

Efsane Futbolcu Hüsnü Kürkçü Rizespor dergisine açıklamalarda bulundu

  • 0
  • 0

Efsane Kaptan Hüsnü Kürkçü Rizespor Dergisine konuştu.

“YOKLUKTAN, BOLLUĞA “

 EFSANE KAPTAN KONUŞTU…

ÇAYKUR Rizespor’un efsane takım kaptanı Hüsnü Kürkçü’den özel açıklamalar.

Rize’nin sembol ismi efsane takım kaptanı Hüsnü Kürkçü bu sezon sonunda yaşanılan şampiyonluk hakkında dergimize özel açıklamalarda bulundu.

Sezon sonunda yaşanılan şampiyonlukta en büyük katkıyı futbolcuların iyi niyeti altında Başkan ve yönetimin çalışması ile bu şampiyonluktur geldi diyen Hüsnü Kürkçü sözlerini şöyle sürdürdü;

“Geçen sezon boyunca futbol adına pek bizi doyuran bir futbol takımdan göremedik. Bence yaşanan bu şampiyonluk futbolcuların iyi niyeti ve bireysel becerileri ön plana çıktı. Tabi birde Başkan ve yönetimin özellikle devre arası transferlerinde gösterdikleri çalışma bizi sezon sonu mutlu sona ulaştırdı diyebilirim. Geçmiş dönemde maddi bir bolluk yoktu. Biz çıkardık çarşıya para toplamaya, imkanlar çok kısıtlıydı. Eski tesislerde kalırdık, yukardan başımızdan aşağıya yağmur yağardı, zor şartlar vardı. Bakkal yığılan borçtan dolayı kulübe gıda malzemesi vermezdi. Ben gider görüşürdüm onunla benim sözüm sonrası kahvaltılık malzeme alırdık. Şimdi her bakımdan bolluk var. Malzeme, ulaşım, konaklama, tesis 7 yıldızlı otel oldu. Taşın , toprağın üstünde top koştururduk. İlk kramponumu kendi paramla yaptırdım. Rahmetli Ali Osman ustaya. Ayağımın ölçüsünü karton kağıda çizdi aldı, ondan sonra ilk ayakkabım olmuştu. Şimdileri pamuk gibi ayakkabılar, toplar harika. O zamanlar her yerde semt sahaları vardı, topçuda çıkıyordu. Şimdileri yok. Gençler koşmasını bile bilmiyor. Arazi kalmadı, zorla topçu olunmaz, meziyet olacak, bir yerden bir şey öğrenecek. O dönemde Dosma vardı, Öğretmen okulu vardı, Reşadiye semt sahası vardı, Kale’nin dibinde bile yolda top oynardık, rampalar vardı, aşağıya gitti mi, top doğru dereye giderdi. Birde şu var, eskiden televizyon yoktu. Millet maça geliyordu, stat tıklım tıklım doluyordu. Şimdi her kanalda maç var. Bu sezon yaşanılan şampiyonlukta ilk yarı en büyük etken kaleci Tarık oldu. Daha sonra Bolaise katkı verdi ve Alper Potuk’ta başarılı oldu diyebilirim. Devre arası transferlerde başarılı oldu. Genel anlamda özel yetenekler devreye girdi, rahat bir şampiyonluk olmadı diyebilirim. Düşünün son maç ölüm kalım maçı bir gol yeseydik, şimdi play – off finalini bekleyecektik. Bende kariyerimde böyle stres yüklü maçlar yaşadım. Kocaeli maçı var Rize’de itfaiye bozulmuştu, sahaya horoz salınmıştı. Aynı saatte başlamayalım diye, diğer maçtan haber alalım diye. Kocaelispor’u yensek o maçta onlar düşüyordu. Maç oldu 2 – 2 biz bastırıyoruz onları bir korku almıştı. Alınan beraberlik iki takımı da kurtarmış, ligde tutmuştu. Yine benim gol attığım bir MKE Ankaragücü var. O maçta ölüm kalım maçımızdı, şükür başarmıştık. Şimdileri bolluk var, gelen topçunun altına arabası çekiliyor, evi döşeniyor. Bizim dönemde yokluk vardı ama ruh vardı.

Çaykur Rizespor’un efsane takım kaptanı Hüsnü Kürkü, yeni sezonda özellikle transferde hata yapılmaması gerektiğinin altını çizerek;

“ İyi transferler yapılması lazım. İzlenip, takip edilmesi lazım. Bilir kişiler takip etmeli. Hoca konusunda yerli yabancı önemli değil. Takımın yarısından fazlası yabancı oyuncu, yabancı hoca ile de çalışabilir. Yerli hocalar içinde en çok Rıza Çalımbay’ı beğeniyorum. Dürüst adam, çalışkan bir isim. Yaptığı transferlerin çok azı hatalı çıkıyor. Bana göre adam gibi adamdır Rıza hoca” ifadesini kullandı.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

  • 0
  • 0
Belediye ekipleri kahverengi kokarcayla mücadeleye destek veriyor

Belediye ekipleri kahverengi kokarcayla mücadeleye destek veriyor

  • 0
  • 0

2021'de Bilardo 1. Ligi Türkiye Şampiyonu olarak Avrupa'da Rize ve Türkiye'yi temsil eden takım?