Efor Çay’ın halka arz başvurusu onaylandı

Efor Çay’ın halka arz başvurusu onaylandı

  • 0
  • 0

Türkiye’nin en büyük çay üreticileri arasında yer alan Efor Çay’ın halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Rizeli İbrahim Akkuş tarafından temelleri 1998 yılında atılan Efor Holding, bugün çay başta olmak üzere gübre, kömür, yapı, enerji ve filo sektörlerinde Türkiye'nin önemli şirketlerinden biri haline geldi.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR
Yıllık 30.000 ton çay satışı ile ülke ekonomisine katkı sağlayan ve Türkiye’nin çay ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayan Efor Çay’ın halka arzı SPK tarafından onaylandı.Halk Yatırım ve İntegral Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda pay başına satış fiyatı 14,50 TL olarak belirlendi. 

“BÜYÜMEMİZE DEVEAM ETMEK İSTİYORUZ”
Halka arza ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, “Efor Çay olarak başarı yolculuğumuzda önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz halka arzımızla birlikte; yeni yatırımlarla büyümeyi, üretim kapasitemizi artırmayı, sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda yeşil enerji kullanmayı hedefliyoruz. Kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz” dedi.

“KAHVE ÜRETİMİNE BAŞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”
Tokat Erbaa’da 30 bin metrekare alanda 15 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisin inşaat çalışmalarına başladıklarını ifade eden Akkuş, “Yeni tesisimizde siyah çay ve bitki çaylarının yanı sıra soğuk çay ve kahve üretimine başlamayı hedefliyoruz. Ülkemize yeni bir kahve markası kazandırmak için pazarlama çalışmalarımızı da bir yandan sürdürüyoruz. Fabrikamızın çatısında güneş enerji santrali de hayata geçireceğiz. Böylece ihtiyacımız olan elektrik enerjisi ihtiyacını kendi ürettiğimiz enerjiden karşılayacağız. Yeni tesisimizle üretim gücümüzü artırırken, yaklaşık 200 yeni istihdamla birlikte bölgemizin kalkınmasına da katkıda bulunacağız. Planlarımız arasında yenilenebilir enerji yatırımlarımız da bulunuyor. Malatya Arapgir’de 5.806,35 kWp ve 4.529,25 kwp olmak üzere toplam 10.335,6 kWp kurulu güce sahip iki güneş enerji santrali projesi için başvurularımızı gerçekleştirdik. Bir santralimiz için çağrı mektubumuzu aldık, diğeri için de onay bekliyoruz. Her iki santralimizi de devreye aldığımızda tesislerimizin tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

55 FARKLI ÇEŞİT ÜRÜNÜ BULUNUYOR
12 ay boyunca yüksek ürün kalitesinin sürekliliğini sağlayan Efor Çay’ın dökme, demlik, bardak poşet, bitki, meyve ve form çayı olmak üzere 55 farklı çeşit ürünü bulunuyor. 

RİZE’DE MADENCİLİK FAALİYETLERİ
Öte yandan Efor Çay’ın, madencilik alanındaki kömür faaliyetini ise Rize, Samsun ve Trabzon’da yer alan toplam 32.900 m2’lik tesislerinde sürdürüyor. Bu faaliyetleri doğrultusunda şirketin yıllık 329.000 ton kömür satışı bulunuyor.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Sigara ve alkol 50 yaş üstü erkeklerde baş boyun kanseri riskini artırıyor

Sigara ve alkol 50 yaş üstü erkeklerde baş boyun kanseri riskini artırıyor

  • 0
  • 0
İyidere Belediyesi temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor

İyidere Belediyesi temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor

  • 0
  • 0

Pileki Mağarası hangi ilçede yer alır?