Dünya 3.’sü Şef Rize’ye geliyor

Dünya 3.’sü Şef Rize’ye geliyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne Ünlü Şef Ayvaz Akbacak katılacak.

Yeşili mavi ile buluşturan, doğası, kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla bilinen Rize’de, yöresel lezzetlerin tanıtılacağı Rize Belediyesi’nin düzenlediği 3. Ulusal GastroRize Festivali, 13-14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

GastroRize’de Ayvaz Akbacak 13-14 Ekim tarihlerinde ilk gün saat 17:00’de ikinci gün ise 15:20’de yapacağı Workshop ile sevenleri ile buluşacak. Ayvaz Akbacak ayrıca Festival alanında Rize’nin kendine has muhlama, hamsikoli gibi ürünlerini yorumlayarak ziyaretçilere sunacak.

Ayvaz Akbacak Kimdir?
Ayvaz Akbacak, ülkemizde dünya mutfağından yemekler yapan en ünlülerden usta bir şeftir. 1979 yılında Tokat’ta doğdu. Orta öğrenimini bitirdikten sonra geldiği İstanbul’da girmiş olduğu yiyecek-içecek sektöründe yemek yapmayı daha çok sevdi ve İstanbul’un önemli otel ve restoranlarında çalışmaya başladı.

Yabancı şeflerden özel eğitimler aldı ve onlarla çalışma fırsatı buldu. Bu süre içerisinde çoğu ünlü otel ve restoranın yöneticiliğini yaptı ve Türkiye’de konsept restoranlar açarak dünya mutfağının tanıtımını sağladı.

Aynı zamanda milli takımda yer alarak yurtdışında 5 yılda bir düzenlenen dünyanın en iyi şeflerinin yarıştığı “İKA” olimpiyatlarında Dünya 3.’sü ve 4.’sü oldu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Fed politika faizini 50 baz puan indirdi

Fed politika faizini 50 baz puan indirdi

  • 0
  • 0
Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

  • 0
  • 0

1952'de ilçe merkezinin İkizdere'ye taşınmasıyla lağvedilen yer neresidir?