Derepazarı Belediyesi için sürpriz aday adayı

Derepazarı Belediyesi için sürpriz aday adayı

  • 1
  • 1

AK Parti’de Rize ve ilçelerinde belediye başkan aday adaylığı için başvurular devam ediyor.

Belediye başkanlığını yürütürken yeniden aday gösterilmeyince partisine bayrak açan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını kullanarak seçim propagandası yapan ardından da veto yiyen Şaban Kalça, Derepazarı Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

AK Parti’nin 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının 9-22  Kasım tarihleri arasında alınacağını açıklamasının ardından aday adaylığı başvuruları devam ediyor. 

AK Parti Derepazarı İlçe Belediye Başkanı adayı olan Şaban Kalça, Derepazarı İlçesinden Belediye Başkanı aday adayı başvurusunu İl Başkanı Hüseyin Topal’a sundu. 

Derepazarı'nda bir dönem Fazilet Partisi, iki dönem de AK Parti'den Belediye Başkanlığı yapan Şaban Kalça, 2024’de yapılacak yerel seçimler için aday adayı oldu.

2014 Derepazarı Belediye Başkanı bağımsız adayı olan Şaban Kalça girdiği seçimde 711 oy alarak üçüncü olmuştu. O dönem BBP Adayı Selim Metin 825 oy alırken 970 oy alan Ak Parti’nin adayı Yakup Samangül Belediye Başkanı seçilmişti. 

Şaban Kalça, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti tarafından Yakup Samangül'ün aday gösterilmesi üzerine partisinden istifa edip, bağımsız belediye başkan adaylığını açıklamıştı. Kalça, ilçe girişine, üzerinde zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir fotoğrafı bulunan, altında da, "Şaban Kalça, Derepazarı Belediye Başkanı" yazısı yer alan bir pankart astırmıştı. 

Erdoğan, Şaban Kalça'nın astırdığı pankartta kendi fotoğrafını görünce kaldırılması talimatı vererek ertesi gün mitingde Kalça’nın bu davranışını sert bir dille tasvip etmediğini belirtmişti.

Şu ana kadar Derepazarı Belediye Başkanlığı adaylığı için Ak Parti’den Ahmet Ayhan Yıldız, Erkan Köse, Ömer Vanlı isimleri başvurularını yaptı. 

Ak Parti’den Derepazarı Belediyesinde çalışan Bünyamin Albayrak’ın da aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize’de işçi alımı başvurularında son 2 gün

Rize’de işçi alımı başvurularında son 2 gün

  • 0
  • 0
Afrika'dan gelen çöl tozuna karşı maske önerisi

Afrika'dan gelen çöl tozuna karşı maske önerisi

  • 0
  • 0

Rize'de kaç tane belde vardır?