Depremden geriye yürek burkan hikayeler kaldı: Anne bak, çiçeğin geldi

Depremden geriye yürek burkan hikayeler kaldı: Anne bak, çiçeğin geldi

  • 0
  • 0

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Nehir Karakuş’un ailesinin Adıyaman’daki evi, 6 Şubat depreminde yıkılmış, 15 kişinin yaşadığı apartmanda kurtulan olmamıştı.

O binada Nehir’in annesi Fatma Karakuş (48), babası Mehmet Karakuş (52), doktor ablası Sena Karakuş da (26) yaşamını yitirmişti. Acısını, ailesine duyduğu özlemi, isyanını sosyal medya hesabından hep paylaşan Nehir’in mezuniyet töreninde yanındaydık.

CEZA AVUKATI OLMAK İSTİYOR
İstanbul Üniversitesi ana kampüste gerçekleştirilen Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde Milliyet’e konuşan Nehir Karakuş, buruk olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:“Mezun olduğumu ailemizin grubuna yazdım. Telefon hatları kapalı olduğu için onlar çıkarılmış görünüyor. Ben oraya arada yazıyorum. 2.80 ortalama ile mezun oldum. Depremden önce ortalamam 3’ün üzerindeydi ama böyle oldu. İleride ceza avukatı olmak istiyorum. Mezun olduğum için mutluyum ama aileleri görünce çok kötü oluyorum. Arkadaşlarım geldi. Arkadaşlarımın aileleri geldi. Onlara sarılınca bir tuhaf oldum. Sizin de geldiğinize çok sevindim. Milliyet’e çok teşekkür ederim.”

Milliyet de Karakuş’un mezuniyetini bir çiçekle kutlayıp başarılarının devamını diledi. Karakuş, Milliyet muhabiri Aleyna Sevim’in sunduğu çiçeği alıp gökyüzüne bakarak, “Anne bak, çiçeklerin geldi” diye seslendi. 

‘EN MUTLUSU O OLSUN’
Nehir’i mezuniyet töreninde yalnız bırakmayan arkadaşı Nazlı Yıldırım da “Bugün benim için daha da duygusal bir gün. Onun için çok mutluyum. Bugünü çok bekledik. Ben de çok duygusalım. Gücüm yettiğince onun yanında olmaya çalışıyorum. Onu çok seviyorum. Herkesten çok, en güzel şeyleri onun yaşamasını istiyorum. Hepimiz biraz eksik yaşayalım ama en güzeli, en mutlusu o olsun istiyorum. Onu mutlu görünce ben daha mutlu oluyorum. Onun daha nice başarılarını görmek istiyorum” dedi.

AHBAP derneğinin kurucusu, sanatçı Haluk Levent de Nehir’i mezuniyet töreninde yalnız bırakmadı.

EN ACI PAYLAŞIM
Depremlerde yakınlarını kaybedenler aylardır bu acıyla baş etmeye çalışıyor. Onlardan biri de Nehir. Tüm ailesini kaybeden Nehir sosyal medya hesabından sık sık acısını bizlerle paylaşıyor. İşte içimizi bir kez daha acıtan o paylaşımlardan biri…

Haber :

Yorum Yap

Rize'de kaçak silah atölyesi ele geçirildi

Rize'de kaçak silah atölyesi ele geçirildi

  • 0
  • 0
SANKO Rektörü Dağlı’dan 19 Mayıs mesajı

SANKO Rektörü Dağlı’dan 19 Mayıs mesajı

  • 0
  • 0