Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin liraya kadar destek verilecek

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin liraya kadar destek verilecek

  • 0
  • 0

KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak için 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek sağlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, KOSGEB desteği, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) ve sonrasında kapsama alınan iller ve ilçelerde geçerli olacak.

Bu yerlerde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin faaliyetlerinin aksamaması ve devamlılıklarının sağlanabilmesi için "İşletme Geliştirme Destek Programı" kapsamında "Afet Dönemi İşletme Desteği" uygulamaya alındı.

75 bin lira üst limitli destekten, iş yeri hasar durumuna ilişkin resmi makamlardan belge alan işletmelerden deprem sonrası kurulan geçici nitelikteki çarşı alanlarında, sanayi sitelerinde veya imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler faydalanabilecek. 12 ay geri ödemesiz
İşletmelerin faaliyet gösterdikleri yapıların bakım, tadilat, onarımlarına ilişkin hizmet alım giderleri, istihdam ettikleri personel giderleri ve faaliyet konuları ile ilgili alacakları ile ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerine destek verilecek. Giderlerin büyük deprem felaketinden sonra gerçekleşmiş olmasına bakılacak.

Destek programı kapsamında yapılacak geri ödemeler, programın tamamlanma tarihinden itibaren, 12 ayı ödemesiz olmak üzere, 4'er aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılacak. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihinden sonraki 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günü olacak.

Haber :

Yorum Yap

RTEÜ'nün halk dansları ekibi bölge yarışmalarına katılacak

RTEÜ'nün halk dansları ekibi bölge yarışmalarına katılacak

  • 0
  • 0
Rize-Artvin Havalimanı, 3 ayda 240 bine yakın yolcuya hizmet verdi

Rize-Artvin Havalimanı, 3 ayda 240 bine yakın yolcuya hizmet verdi

  • 1
  • 0

1942 yılında Rize'de ölçülen en yüksek kar kalınlığı kaç cm'dir?